Μπορεί η λέξη «λιπαρά» να δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς σε αρκετούς ανθρώπους, αυτό όμως οφείλεται στο ότι δεν γνωρίζουν πως τα λιπαρά, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες.
Στη μία από αυτές συγκαταλέγονται τα κορεσμένα «κακά» λιπαρά που «ανεβάζουν» τη χοληστερίνη μας στα ύψη, ενώ στη δεύτερη κατηγορία, υπάρχουν τα «καλά» λιπαρά, εκείνα που αξίζουν μία θέση στο πιάτο μας!
Μάλιστα, στην κατηγορία αυτή περιέχονται και τα ωμέγα -3 λιπαρά οξέα, το θρεπτικό στοιχείο που είναι απαραίτητο σε κάθε κύτταρό μας και το οποίο συμβάλλει ευεργετικά στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.
Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr
Πηγή