Μόλις κατάφερες να διαλύσεις μια τοξική σχέση, να απομακρυνθείς από έναν άνθρωπο που μόνο καλό δεν σου έκανε και… είσαι χάλια. Είναι απόλυτα λογικό! Και θα πονέσεις, και θα κλάψεις και θα μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς και να θυμηθείς τις (λίγες) καλές στιγμές που είχατε μαζί.
4 περιπτώσεις στις οποίες «πρέπει» να πεις ψέματα στον αγαπημένο σου
Τοξική σχέση: Τι σημαίνει;
Αν ένιωθες πως ο σύντροφός σου σου ασκούσε υπερβολικό έλεγχο, αν ένιωθες τεράστια πίεση και αν έπρεπε να λογοδοτείς για ό,τι έκανες μέσα στη σχέση σου, τότε ναι! Ήσουν μέσα σε μια τοξική σχέση.
Οι τοξικοί άνθρωποι έχουν την τάση να θέλουν να κάνουν πάντα το δικό τους, να χειραγωγούν και να μειώνουν τον σύντροφό τους. Θέλουν, στην ουσία, να μειώνουν την αυτοεκτίμηση του άλλου μιας και έτσι οι ίδιοι νιώθουν ότι έχουν το πάνω χέρι.
View this post on Instagram
Και κάπου εκεί εσύ καταλήγεις να είσαι δέσμια ενός ανθρώπου, να μην μπορείς να πάρεις ανάσα και τελικά να μην είσαι καθόλου χαρούμενη. Έτσι δεν νιώθεις μετά από αυτήν τη σχέση; Υπομονή!
Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα όσο κι αν δεν το πιστεύεις. Σύντομα, όμως, θα μπορέσεις να αφεθείς, να γνωρίσεις έναν άνθρωπο που να σε κάνει ευτυχισμένη και όλα θα σου πάνε υπέροχα.
Πώς θα αφεθείς και πάλι
Το ξέρω! Έχοντας περάσει δύσκολα μέσα σε μία τοξική σχέση, νιώθεις μεγάλη εξάντληση, αλλά και άρνηση να γνωρίσεις έναν νέο άνθρωπο και να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή. Έτσι σου φαίνεται τώρα.
Και θα φλερτάρεις ξανά, και θα ανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου και όλα θα γίνουν. Αρκεί πρώτα να τα βρεις με τον εαυτό σου, να συνειδητοποιήσεις όλα όσα συνέβησαν και από εδώ και στο εξής να επιλέγεις πιο προσεκτικά με ποιον βγαίνεις ραντεβού.
Στην παρακάτω gallery θα δεις πέντε tips που θα σε διευκολύνουν και θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις πιο εύκολα και γρήγορα τη ζωή σου. Ξέρω ότι το θέλεις πολύ!