Το λάδι καρύδας είναι εδώδιμο ωμό λάδι, που στις τροπικές χώρες καλλιέργειας καρύδας χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, αποτελώντας την κύρια πηγή μαγειρικού ελαίου στη διατροφή τους.
Έχει πολλές χρήσεις στη μαγειρική, τη φαρμακευτική και τη βιομηχανία. Είναι ανθεκτικό στη θερμότητα, πράγμα που το καθιστά κατάλληλο και για μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως το τηγάνισμα.
Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε λαυρικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες.
Σκοτώνει τους μύκητες που προκαλούν λοιμώξεις, παράσιτα, βακτηριακές μολύνσεις, επιδερμικούς μύκητες, ερεθισμούς του δέρματος και άλλες μολύνσεις.
Αυξάνει την ενέργεια και την αντοχή, ενισχύοντας τις φυσικές και αθλητικές επιδόσεις.
Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο τα οφέλη από την κατανάλωση ελαίου καρύδας:
Πηγή: Body Hub
Πηγή