Τρίτη , 4 Μάρτιος 2025

Αλτσχάιμερ: Η διατροφή που φρενάρει τη γήρανση του εγκεφάλου (εικόνες)

Η νόσος Αλτσχάιμερ και οι λοιπές μορφές άνοιας είναι προς το παρόν ανίατες, γι’ αυτό και οι προσπάθειες των επιστημόνων εστιάζουν στους πιθανούς τρόπους πρόληψης και καθυστέρησης εμφάνισης της νόσου.

Στο πλαίσιο αυτό, συνιστάται μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή με στόχο τη διατήρηση της καλής υγείας του εγκεφάλου.

Επιστημονική μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Ιατρικό Κολέγιο Γουέιλ του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση του Αλτσχάιμερ έως και κατά τριάμισι χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr


Πηγή