Το φθινόπωρο έχει πλέον φτάσει και οι γαστρονομικές μας συνήθειες προσαρμόζονται σιγά σιγά σε γλυκά της εποχής. Μια εξαιρετική συνταγή για apple crumble.
Η φιναλίστ του Bake off Greece Λένα Σαμέρκα μοιράζεται με το iefimerida μία υπέροχη συνταγή για γρήγορο και εύκολο Apple Crumble.
Υλικά συνταγής για Apple Crumble
- 5μήλα πράσινα ή κόκκινα ή και τα δυο
- 250γρ βούτυρο
- 200γρ ζάχαρη
- 250γρ αλεύρι
- 1 αυγό
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα βανίλια
- 1 κουταλάκι φρέσκοτριμμένο ginger
Εκτέλεση συνταγής για Apple Crumple
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο ζάχαρη (από το βούτυρο και την ζάχαρη της συνταγής)
- Κόβουμε τα μήλα (μαζί με την φλούδα) σε κύβους περίπου 1cm
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο, ρίχνουμε τα μήλα το ginger, και ρίχνουμε από πάνω μια κουτάλια της σούπας ζάχαρη (από τα 200γρ) και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα μήλα όση ώρα φτιάχνουμε την ζύμη.
- Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια ρίχνουμε την ζάχαρη την βανίλια το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το αυγό και το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι ή με ένα mixer μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μια ελαφρυά ζύμη.
- Ρίχνουμε τα μήλα στο βουτυρωμένο ταψάκι και από πάνω απλώνουμε κομμάτια από την ζύμη που τα έχουμε κόψει με τα χέρια μας.
- Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
Καλή επιτυχία
Λένα Σαμέρκα @elenisamerka