Υλικά για 4-6 άτομα
Για το παγωτό
– 1 κουτί γάλα εβαπορέ
– Μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα
– 1 φάκελο κρέμα σαντιγί σε σκόνη
– 2 κουτιά μπισκότα σοκολάτας τετράγωνα
Για τη μους
– 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
– 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
– 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
– 5 αυγά
– 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη
– 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά για σαντιγί
– Τρίμματα σοκολάτας για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για το παγωτό
- Βάζουμε στο μίξερ το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τη σκόνη σαντιγί και χτυπάμε γύρω στα 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
- Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε τον πάτο με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση όλα. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και σκεπάζουμε πάλι με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση.
- Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη και περιμένουμε να παγώσει για περίπου 5 ώρες. Όταν παγώσει κόβουμε με το μαχαίρι.
Για τη μους
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, τις 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές, τις 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο, τα 5 αυγά, τις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη, το 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το σάντουιτς παγωτό και το απλώνουμε με μια σπάτουλα. Παγώνουμε στην κατάψυξη.
- Τέλος σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τρίμματα σοκολάτας.
Tip: Για να μην κάτσουν άσχημα τα μπισκότα στο πάνω μέρος. Θα τα στρώσουμε αφού κρυώσει το παγωτό μας μετά από 3 ή 4 ώρες. Αν έχετε παγωτομηχανή, παραλείπετε αυτό το βήμα.