Τρίτη , 17 Δεκέμβριος 2024

Συνταγή (συγκλονιστική) για πένες με κιμά και λευκή σάλτσα, χωρίς κρέμα γάλακτος -Ετοιμο σε 10 λεπτά | GASTRONOMIE

Μια πανεύκολη και αρκετά διαφορετική συνταγή για πένες/ριγκατόνι με λουκάνικο και λευκή σάλτσα.

Πρωτότυπη συνταγή για πάστα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ζυμαρικά, λουκάνικο και παρμεζάνα είναι τα τρία βασικά υλικά και το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα κλασικά πιάτα με ριγκατόνι και πένες (έχουμε δει συνταγή στο παρελθόν εξαιρετική, «πένες με κοτόπουλο αλφρέντο») ή από τα μακαρόνια με κιμά (εξαιρετική ήταν και αυτή η συνταγή), τότε σίγουρα δοκιμάστε το πιάτο που ακολουθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ότι αφορά το ζυμαρικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ριγκατόνι ή πένες αλλά το πιάτο γίνεται εξαιρετικό και με paccheri. Θα βρείτε paccheri σε κάποια σούπερ μάρκετ, είναι πολύ μεγάλες πένες ή θα μπορούσαμε να πούμε… πιο κοντά κανελλόνια. Σε κάθε περίπτωση η συνταγή γίνεται εξαιρετική και με πένες, ριγκατόνι, φιογκάκια ή κοχυλάκια.

Υλικά συνταγής για πέννες με λουκάνικο και λευκή σάλτσα

  • 400 γραμμ. ζυμαρικά
  • 5 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 250 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 300 γραμμάρια λουκάνικα χωριάτικα (προτιμήστε κάποιο με έντονα αρώματα)
  • Δεντρολίβανο
  • Πιπέρι
  • Λάδι

Εκτέλεση συνταγής για πέννες με λουκάνικα και παρμεζάνα

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε την παρμεζάνα, το γάλα, το πιπέρι και μισή κούπα βραστό νερό από τα ζυμαρικά μας (είναι σημαντικό το νερό να είναι καυτό). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • «Αδειάζουμε» τα λουκάνικα σε ένα μπολ. Ουσιαστικά αντί να χρησιμοποιήσουμε κιμά χρησιμοποιούμε το κρέας από το λουκάνικο. Για αυτό και επιλέγουμε λουκάνικα με αρωματικά της αρεσκείας μας που είναι και αυτά που θα προσδώσουν γεύση στο φαγητό μας.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ένα κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τον κιμά από το λουκάνικο και τσιγαρίζουμε.
  • Μόλις τσιγαριστεί το υλικό από το λουκάνικο προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά μας (που έχουμε βράσει και στραγγίξει) και την κρέμα που έχουμε φτιάξει με την παρμεζάνα, πλας λίγο ζεστό νερό από αυτό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά μας και ανακατεύομε καλά
  • Σερβίρουμε αμέσως με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή