Τετάρτη , 27 Νοέμβριος 2024

Συνταγή για πιροσκί -Αφράτα και πεντανόστιμα, τέλεια για κολατσιό

Αν αγαπάς τα σφολιατοειδή, αυτή η συνταγή είναι για εσένα.

Έχουμε μεγαλώσει τρώγοντας τυρόπιτες και κάθε λογής αρτοσκευάσματα με φύλλο ή χωρίς. Έχουν αυτή τη γεύση που πάντα θα μας συγκινεί!

Τα πιροσκί είναι σαν την τυρόπιτα με καταγωγή από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τον Πόντο. Είναι αφράτα, λαχταριστά, με υπέροχη γέμιση φέτας, πατάτας ή λουκάνικου. Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη και είναι ιδανική για κολατσιό στο γραφείο ή το σπίτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά συνταγής για πιροσκί

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 230 ml γάλα πλήρες χλιαρό
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής για πιροσκί

  • Ζυμώστε όλα μαζί τα υλικά και φτιάξτε ένα ζυμάρι.
  • Αφήστε το να ξεκουραστεί για μία ώρα. Πάρτε μικρά μπαλάκια και ανοίξτε με τα δάχτυλα το ζυμάρι σε οβάλ σχήμα.
  • Βάλτε μέσα την γέμιση που σας αρέσει, κλείστε με βρεγμένα δάχτυλα έτσι ώστε στο τηγάνισμα να μην βγει η γέμιση.
  • Τηγανίστε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Κλείστε τα πιροσκί σε αλουμινόχαρτο και χαρτί κουζίνας από κάτω.
  • Σκεπάστε με πετσέτα για να διατηρηθούν μαλακά.

Πηγή