Αν λατρεύεις τα κουλουράκια, αυτή η συνταγή είναι για σένα.
Τα κλασσικά κουλουράκια πορτοκαλιού είναι απίστευτα νόστιμα, με μοναδικό άρωμα και γεύση. Είναι το ιδανικό σνακ που συνοδεύει τέλεια τον καφέ σου το πρωί ή το απόγευμα. Γίνονται εύκολα και γρήγορα και είναι νηστίσιμα, χωρίς, δηλαδή, βούτυρο, αυγά και γάλα.
Υλικά συνταγής για κουλουράκια
- 1 ποτήρι του νερού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο
- 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 1 φακελάκι baking powder
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 700 – 750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση συνταγής για κουλουράκια
- Σε ένα λεκανάκι, ρίχνουμε τη ζάχαρη με το λάδι και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, περίπου για 5 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα και το baking powder.
- Προσθέτουμε εναλλάξ το χυμό πορτοκαλιού και μισό από το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο – λίγο ανακατεύοντας με το χέρι, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που να κολλάει ελαφρά στα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» και να σφίξει στο ψυγείο για μισή με 1 ώρα.
- Πλάθουμε τα κουλούρια και τα στρώνουμε σε λαδωμένες ή βουτυρωμένες λαμαρίνες ή με λαδόκολλα.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C ή στους 170°C στον αέρα, για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Πηγή