Λαχταριστό πιάτο για το μεσημεριανό σας
Υλικά για 2-4 άτομα
– 1/2 κιλό μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος
– 1 φλ. ρύζι Καρολίνα
– 2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
– 2 σκελίδες σκόρδο
– λίγο λάδι
– μαϊντανός και άνηθος
– 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή χυμός από 3 φρέσκες ντομάτες
– 1 κούπα χυμό λεμονιού
– πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα, μέχρι να πάρουν μια βράση.
- Τοποθετούμε σε ταψί το μπακαλιάρο και το ρύζι, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον χυμό λεμονιού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 250, χαμηλώνοντας στους 200 όταν αρχίσει να βράζει μετά από 15 λεπτά δηλαδή.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε το ρύζι για να μην ξεραθεί, και προς το τέλος προσθέτουμε λίγο πιπέρι.