Τα τριγλυκερίδια είναι η κατεξοχήν η μορφή με την οποία ο οργανισμός αποθηκεύει λίπος στον λιπώδη ιστό, προκειμένου να το αξιοποιήσει σε περιόδους νηστείας.
Πολλά γνωρίζουμε για τους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία τα υψηλά τριγλυκερίδια, τι συμβαίνει όμως στις περιπτώσεις που βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα;
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι ενδιαφερόμενοι ανακαλύπτουν ότι έχουν χαμηλά τριγλυκερίδια, τυχαία κατά τη διενέργεια κάποιου εργαστηριακού ελέγχου.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα χαμηλά επίπεδα των τριγλυκεριδίων συχνά δεν επιφέρουν προβλήματα στον οργανισμό και πολλές φορές δεν αποτελούν παθολογικό φαινόμενο.
Ωστόσο, μπορεί να είναι ένδειξη υποκείμενης παθολογίας και σημείο μειωμένης ενεργειακής προσφοράς.
Δείτε ποια είναι τα πιο συνήθη νοσήματα και παθολογικές καταστάσεις που προκαλούν πτώση των τριγλυκεριδίων στον οργανισμό:
– Κληρονομικοί παράγοντες και νοσήματα
– Ορμονικές διαταραχές
– Καταστάσεις δυσαπορρόφησης
– Νευρογενής ανορεξία
– Φάρμακα και τοξικές ουσίες
– Κακή διατροφή
– Νοσήματα ήπατος
Σε κάθε περίπτωση, η σωστή παθολογική εξέταση έχει κομβική σημασία στην διαφορική διάγνωση και θεραπεία.
Πηγή: onmed.gr