Νόστιμο και γλυκό επιδόρπιο
Υλικά για 2-4 άτομα
– 1 φλιτζάνι ρύζι
– 200 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
– 1 λίτρο γάλα σόγιας
– 2 κουταλιές ζάχαρη
– 1 βανίλια
– 1/4 κουταλιού του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το γάλα σόγιας σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε δύο κουταλιές ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια. Ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Όταν το ρύζι έχει κάψει, προσθέτουμε τα σπασμένα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά.
- Αν θέλουμε να το σερβίρουμε παγωμένο όπως το απλό ρυζόγαλο το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 90 λεπτά.