Εύκολο γλύκισμα μέσα σε λίγα λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα
– 3 αυγά
– 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 125 γραμμάρια φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
– 60 γραμμάρια γάλα
– 150 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμάνατε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί με δώδεκα θέσεις με φορμάκια τοποθετήστε στη διάμετρο της κάθε φόρμα από ένα κομμάτι λαδόκολλα.
- Έπειτα στη χαμηλή σκάλα του μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο, τη βανίλια, τις σταγόνες σοκολάτας, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα, έως ότου αναμειχθούν για λίγο.
- Στη συνέχεια χτυπήστε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και να αποκτήσει ένα ωχρό χρώμα.
- Προσεκτικά με μεγάλες κουταλιές γεμίστε τις θέσεις στο ταψί και ψήστε τα κεκάκια για περίπου 20 λεπτά.
- Βγάλτε τα μάφινς από το ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα, μαζί με το χαρτί. Βάλτε το γλάσο από πάνω μόνο αφού κρυώσουν.
Πηγή: newsbeast.gr