Συνταγή για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 κιλό χοιρινή πανσέτα
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
- 1 κουταλιά του γλυκού βασιλικό
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι κέτσαπ
- 1/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
Για τις πανσέτες
- Αλείφουμε με αυτή τα κομμάτια χοιρινού, τα βάζουμε σ’ ένα βαθύ ταψί και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια, βάζουμε τη πανσέτα στη σειρά σε αντικολλητικό ταψί, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά διαφορετικά αν έχετε μπάρμπεκιου για 20 λεπτά αναποδογυρίζοντας συχνά για να μην κάνουν κρούστα.
- Σερβίρουμε το κρέας με τηγανιτές πατάτες και περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού.