Mια νόστιμη πίτα είναι σίγουρα ένα από τα γλυκά που μας αρέσει να απολαμβάνουμε τον χειμώνα, καθώς είναι ζεστές, λαχταριστές και ιδανικές για κρύο καιρό.
Οι επιλογές για γέμιση είναι αμέτρητες, ωστόσο αξίζει να χρησιμοποιεί κανείς υλικά της εποχής για να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ένα από αυτά τα υλικά είναι και το νόστιμο μανταρίνι, το οποίο έχει την τιμητική του αυτή την περίοδο.
H περίοδος συγκομιδής των μανταρινιών είναι από τον Οκτώβριο μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, αναλόγως με την εκάστοτε ποικιλία, συνεπώς ο Δεκέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για να μαγειρέψει κανείς συνταγές με βάση το μανταρίνι καθώς ο καρπός είναι στα καλύτερά του.
Διαβάστε τη συνταγή για τριφτή μανταρινόπιτα στο Bovary.gr
Πηγή