Τετάρτη , 6 Νοέμβριος 2024

Πώς ακούγονται τα αγγλικά στους ξένους -To βίντεο που έγινε viral στο TikTok

Το βίντεο του πολύγλωσσου άνδρα που αποκαλύπτει πώς ακούγεται η γλώσσα σε ανθρώπους που δεν τη μιλούν σάρωσε στο TikTok.

Ένας άνδρας αποκάλυψε πώς ακούγεται η αγγλική γλώσσα σε όσους δεν μιλούν αγγλικά, προκαλώντας μπερδεμένες αντιδράσεις από τους χρήστες του TikTok.

Ο χρήστης @languagesimp έκανε τη σχετική ανάρτηση θέλοντας να κάνει μια αναπαράσταση για το πώς οι ομιλητές της αγγλικής γλώσσας ακούγονται στους ξένους σαν Sim – από τη δημοφιλή σειρά βιντεοπαιχνιδιών Sims.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ένα κλιπ που έχει προβληθεί πάνω από οκτώ εκατομμύρια φορές, ακούγεται μια σύντομη, ανούσια ομιλία προκειμένου να φανεί πώς θα ακούγεται η αγγλική γλώσσα σε όποιον δεν τη μιλάει ή δεν την καταλαβαίνει.

To βίντεο που έγινε viral στο TikTok

Το βίντεο άφησε τους αγγλόφωνους ελαφρώς μπερδεμένους, με έναν χρήστη του TikTok να σχολιάζει: «Ένιωθα ότι έπρεπε να καταλάβω τι έλεγε».

Άλλος έγραψε: «Νιώθω ότι καταλαβαίνω τι λέει, αλλά επίσης δεν καταλαβαίνω».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα άτομο είπε: «Αυτό ακούγεται σωστό… αλλά δεν είναι…».

Αυτό συμβαίνει καθώς οι ερευνητές λένε ότι τα πολυπολιτισμικά αγγλικά του Λονδίνου θα μπορούσαν να γίνουν η κυρίαρχη διάλεκτος στη Βρετανία τα επόμενα 100 χρόνια.

Η διάλεκτος είναι ένα συνονθύλευμα γλωσσών από πολιτισμούς εκτός της Βρετανίας. Για παράδειγμα, ο χαιρετισμός «wagwan» (τι χαμπάρια;) προέρχεται από τα αγγλικά της Τζαμάικας.

Οι ομιλητές της έχουν σε μεγάλο βαθμό μεταναστευτικές ρίζες και έχουν επίσης αντικαταστήσει τη διάλεκτο Cockney στις περιοχές της εργατικής τάξης της πρωτεύουσας, πράγμα που σημαίνει ότι μια συγκεκριμένη προφορά θα μπορούσε να επανέλθει στη μόδα μέσα στα επόμενα 100 χρόνια.

Η διάλεκτος επικράτησε αρχικά καθώς οι μετανάστες που δεν μπορούσαν να μιλήσουν αγγλικά ή τα γνώριζαν μόνο ως δεύτερη γλώσσα τους μιλούσαν την Patois, μια κρεολική γλώσσα με βάση τα αγγλικά και ρίζες από την Τζαμάικα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Ματ Γκάρντνερ, δήλωσε: «Δεν μιλάμε με τον ίδιο τρόπο που μιλούσαν οι άνθρωποι την εποχή του Σαίξπηρ».

«Το Λονδίνο, ως οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο, οδηγεί αυτές τις αλλαγές. Το είδαμε αυτό τα τελευταία εκατό χρόνια και θα το δούμε και τα επόμενα 100 χρόνια».


Πηγή