Τρίτη , 5 Νοέμβριος 2024
Πώς θα γίνετε πιο παραγωγικοί

Πώς θα γίνετε πιο παραγωγικοί

Τρία βήματα για να κινητοποιήσετε τον εαυτό σας

Θέτετε στόχους και μετά… τους αγνοείτε. Ξεκινάτε να κάνετε μια «to-do» λίστα και δεν την ολοκληρώνετε ποτέ.

Και ο κύκλος αυτός επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.

Τι συμβαίνει; Γιατί δε μπορείτε να βάλετε κάτω το μυαλό σας, να κάνετε τον προγραμματισμό σας και στη συνέχεια να… κάνετε πράξη όσα έχετε καταγράψει;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Time, αυτό που συμβαίνει είναι ότι παραλείπετε ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Ποιο είναι αυτό;

Ότι δε λαμβάνεται υπόψη τα συναισθήματά σας. Και τα συναισθήματα αποτελούν θεμελιώδες και αναπόφευκτο μέρος της ζωής ενός ανθρώπου.

Δε μπορούμε να αγνοούμε τα συναισθήματά μας, γιατί λόγω της δομής του εγκεφάλου μας, όταν οι σκέψεις έρχονται αντιμέτωπες με τα συναισθήματα, τα δεύτερα «κερδίζουν» σχεδόν πάντα.

Πώς μπορεί λοιπόν να αξιοποιήσει κανείς την αναπόφευκτη δύναμη των συναισθημάτων, προκειμένου να ενεργοποιήσει τον εαυτό του και να γίνει πιο παραγωγικός;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι η εξής: Πρέπει να εστιάσει στα συναισθήματά του. Η γνώση κάποιου πράγματος είναι αρκετή για να προκαλέσει την αλλαγή.

Πρέπει να σκεφτόμαστε για να σχεδιάζουμε, αλλά χρειαζόμαστε τα συναισθήματα για να πράξουμε

Δείτε παρακάτω τρία βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:

1) Να γίνετε πιο θετικοί

Έχετε παρατηρήσει ότι όταν δεν έχετε καλή διάθεση χρονοτριβείτε περισσότερο και αναβάλλετε όσα πρέπει να κάνετε;

Έρευνες έχουν δείξει ότι η ευτυχία αυξάνει την παραγωγικότητα και κάνει τους ανθρώπους πιο επιτυχημένους. Όταν είναι κανείς θετικός και αισιόδοξος μπορεί να καταφέρει πολλά.

2) Ανταμοιβή

Η ανταμοιβή μας κάνει να νιώθουμε καλά, ενώ η τιμωρία όχι. Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιούνται και τα δύο ως «τεχνικές» κινητοποίησης.

Ανταμείψτε λοιπόν τον εαυτό σας όταν ολοκληρώσετε κάτι από την «to-do» λίστα σας, για να γεμίσετε με ψυχολογική δύναμη και να περάσετε στην επόμενη υποχρέωση.

3) Φροντίστε να έχετε γύρω σας ανθρώπους που σας πιέζουν και άρα… σας εμπνέουν

Έρευνες έχουν δείξει ότι η πίεση των συνομηλίκων βοηθά τα παιδιά περισσότερο από ό, τι τα πονά.

Φροντίστε να περιστοιχίζεστε από ανθρώπους που θέλετε να έχετε στη ζωή σας, ενταχθείτε σε ομάδες καθώς η πιθανότητα αλλαγής όταν έχουμε κοινό στόχο με άλλους είναι πιο εύκολα πραγματοποιήσιμη.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr