Τα συμπεράσματα νέων ερευνών των επιστημόνων
Έτσι λοιπόν, η μελέτη έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που μασούσαν για μεγαλύτερο χρόνο τα αμύγδαλα που τους είχαν δοθεί, παρουσίαζαν και καλύτερη απορρόφηση τόσο της ενέργειας όσο και των θρεπτικών αυτών συστατικών.
Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά οι ερευνητές «όσο περισσότερο μασάμε τη τροφή μας τόσο λιγότερο μέρος της ενέργειας και των θρεπτικών συστατικών χάνουμε από αυτή».
Έτσι λοιπόν, όσον αφορά στην ενέργεια, μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες αυξάνει την ταχύτητα διέλευσης του γαστρεντερικού περιεχομένου και κατά συνέπεια μειώνει την απορρόφηση ενέργειας από τα γεύματά μας.
Ενώ, όσον αφορά στα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων όσο καλύτερα μασάμε τα τρόφιμα ή όσο περισσότερο ρευστή είναι η μορφή τους τόσο μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών συστατικών τους απορροφώνται.
Πηγή: neadiatrofis.gr