Παρασκευή , 13 Δεκέμβριος 2024

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στις φακές και πώς να τις κάνουμε πηχτές και χυλωμένες

Οι φακές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα, αλλά πολλοί από εμάς παλεύουμε να πετύχουμε τη σωστή υφή και να απολαύσουμε μια πηχτή, χυλωμένη σούπα.

Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε συνήθως στις φακές είναι η έλλειψη προετοιμασίας και η λάθος προσέγγιση στη μαγειρική τους. Αν, λοιπόν, οι φακές σας δεν βγαίνουν πηχτές όπως θα θέλατε, ιδού οι λόγοι.

Ένα από τα πιο συχνά λάθη είναι η προσθήκη αλατιού κατά την αρχή του μαγειρέματος. Όταν το αλάτι μπλέκεται με το νερό από την αρχή, μπορεί να σκληρύνει τις φακές και να αποτρέψει το σωστό βράσιμο τους. Το καλύτερο είναι να προσθέσετε αλάτι μετά το βράσιμο ή κοντά στο τέλος του μαγειρέματος. Αυτό επιτρέπει στις φακές να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τα άμυλα τους, που είναι υπεύθυνα για τη χυλωμένη υφή.

Μάθετε στο Bovary.gr ποιοι είναι οι άλλοι λόγοι


Πηγή