Σάββατο , 14 Δεκέμβριος 2024

Τόσο καιρό φτιάχνουμε την μπολονέζ λάθος -Το υλικό που δεν πρέπει να βάζουμε, σύμφωνα με Ιταλό σεφ

Η μακαρονάδα μπολονέζ είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ιταλικά πιάτα, αλλά φαίνεται πως τόσο καιρό τη φτιάχναμε με λάθος τρόπο.

Ένας «τρομοκρατημένος» Ιταλός σεφ μοιράστηκε στο TikTok ένα βίντεο που δείχνει τον σωστό τρόπο και λέει, μάλιστα, ότι ένα κοινό συστατικό που χρησιμοποιούμε στο κλασικό ιταλικό πιάτο είναι λάθος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό είναι ένα εξαιρετικά απλό πιάτο -δεν χρειάζεστε ένα βάζο σάλτσα [ντομάτας]-, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι αηδιαστικό», γράφει χαρακτηριστικά ο @cookslasheat, σε ένα βίντεο που έχει σχεδόν 175.000 προβολές.

«Και δεν χρειάζεσαι καν ντομάτα», πρόσθεσε.

Πώς θα φτιάξετε την τέλεια μπολονέζ, σύμφωνα με τον σεφ

Αντ’ αυτού, ο viral μάγειρας αναφέρει ότι η μπολονέζ έχει να κάνει κυρίως με το κρέας. Εκτός από το να ρίξετε κρεμμύδια, καρότα και λίγο σέλινο, η πραγματική γεύση θα προέλθει από το πώς ροδίζει το κρέας, πρόσθεσε.

«Δεν θέλω να δω γκρίζο κρέας», προειδοποίησε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια, προτείνει να βγάλετε το κρέας από το τηγάνι και να αφήσετε το μείγμα να ψηθεί στους χυμούς του.

«Ιταλοί, κοιτάξτε αλλού», αστειεύτηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέστε το κρέας ξανά μέσα, μαζί με τρεις κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας -τη μόνη ντομάτα που επιμένει ότι χρειάζεστε- λίγο σκόρδο, ένα φλιτζάνι κόκκινο κρασί μόλις καραμελώσει και μια κουταλιά νερό.

Στη συνέχεια, αφήστε το να ψηθεί για μία έως τρεις ώρες και προσθέστε λίγο γάλα και νερό από τα ζυμαρικά.

«Και αν θέλετε κάτι γρήγορο για δείπνο, μην κάνετε κάτι που πρέπει να σιγομαγειρευτεί», πρόσθεσε. Έγραψε επίσης λεζάντα: «Παρακαλώ κάντε το, θα με ευχαριστήσετε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλοι σεφ έχουν επισημάνει ότι για την τέλεια μπολονέζ πρέπει να προσέξετε τον τύπο ζυμαρικών που χρησιμοποιείτε.

Το χειρότερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξετε τα πολύ κοινά μακαρόνια σπαγγέτι, καθώς είναι πολύ αραιά για να χειριστείτε επαρκώς την πυκνή σάλτσα.

«Λόγω του ευρύτερου σχήματος, είναι ένα υπέροχο ζυμαρικό που συνδυάζεται με μια πηχτή σάλτσα με βάση το κρέας», είπε η σεφ Sophie Nahmad.

«Οι φρέσκες ταλιατέλες είναι νόστιμες και τόσο ικανοποιητικές στο να στροβιλίζονται πάνω στο πιρούνι σου, όταν πιάνεις το φαγητό σου».


Πηγή