Πλούσια σε λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε
Συγκεκριμένα, τα άτομα που κατανάλωναν αμύγδαλα καθημερινά για ένα μήνα βρέθηκαν να έχουν αυξημένη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών, κυρίως α-τοκοφερόλης, στο αίμα, χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, παράγοντες που σχετίζονται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε συστατικά όπως τα μονο- και πολυ-ακόρεστα (τα λεγόμενα «καλά») λιπαρά οξέα, οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη Ε και τα φλαβονοειδή που έχουν αντιοξειδωτική δράση.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ευεργετική δράση των αμυγδάλων οφείλεται πιθανότατα στο συνδυασμό των εν λόγω συστατικών και όχι σε κάποιο από αυτά μεμονωμένα.
Επομένως η προσθήκη μικρής ποσότητας αμυγδάλων στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, σαν σνακ ή μαζί με τα δημητριακά ή τις σαλάτες σας, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιοπαθειών.
Πηγή: neadiatrofis.gr