Δευτέρα , 14 Απρίλιος 2025

Άρτα: Φυλάκιση 9 ετών σε ιερέα για βιασμό ανηλίκου

Ποινή φυλάκισης εννέα ετών επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο των Ιωαννίνων σε 72χρονο ιερέα από χωριό της Άρτας για αποπλάνηση και βιασμό ανηλίκου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του epiruspost.gr, ο ιερέας θα εκτελέσει την ποινή στο σπίτι του λόγω της ηλικίας του.

Κακοποιούσε το παιδί για 7 συνεχόμενα χρόνια στην Άρτα

Το παιδί είχε καταγγείλει πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ιερέα στην ηλικία των επτά ετών κι αυτό κράτησε για επτά συνεχόμενα χρόνια. Η υπόθεση έφτασε στις διωκτικές αρχές ύστερα από καταγγελία του θείου του παιδιού, το 2015, όταν πλέον το κοριτσάκι είχε γίνει 14 χρόνων.

Η υπόθεση αρχικά εκδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πρέβεζας που κατά πλειοψηφία απάλλαξε τον ιερέα λόγω αμφιβολιών. Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση, η υπόθεση όμως δεν εξετάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στην ουσία της, καθώς το δικαστήριο έκρινε εντελώς αναιτιολόγητη την έφεση του εισαγγελέα.

Ωστόσο ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο και η υπόθεση επανήρθε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, από το οποίο κρίθηκε στην ουσία και ο 72χρονος ιερέας καταδικάστηκε ομόφωνα και με σύμφωνη πρόταση εισαγγελέα.


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Θεσσαλονίκη: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα στη Γιαννιτσών -Ένας τραυματίας [εικόνες]

Τροχαίο σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου επί της οδού Γιαννιτσών, με αποτέλεσμα να …

Daily-News.GR