Χταπόδι ξυδάτο
14 Μαρτίου 2016, 12:00
Μαγειρική
182 Προβολές
Το κλασικό ορεκτικό για την Καθαρά Δευτέρα
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 χταπόδι μεγάλο
- 1 φλιτζάνι ξίδι
- ½ φλιτζάνι λάδι
- Αλάτι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Το χταπόδι που θα αγοράσετε πρέπει να είναι καλά χτυπημένο.
- Πλένετε καλά το χταπόδι και το βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα με ελάχιστο νερό, ξίδι και αλάτι.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε την πέτσα του να μείνει λευκό. Το κόβετε σε φέτες, το βάζετε σε πιατέλα και το περιχύνετε με λαδορίγανη.