Λαχταριστό και εύκολο πιάτο που θυμίζει πίτσα
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 συσκευασία ζύμη για πίτσα εμπορίου ή σπιτική ζύμη πίτσας
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 4 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα μυρωδικών
- Αλατοπίπερο
- 1 κονσέρβα φιλέτα αντσούγιας, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- Μια μέτρια ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1/4 κούπας ελιές, χωρίς κουκούτσι
Αν δεν έχετε μείγμα μυρωδικών φτιάξτε το ανακατεύοντας τα παρακάτω μυρωδικά:
- 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη μαντζουράνα
- 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε τη ζύμη από τη συσκευασία της και την απλώνετε σε αλευρωμένο πάγκο. Βάζετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα μεγάλο ταψί. ,
- Ανοίγετε τη ζύμη με τα χέρια, φροντίζοντας να ανοίξει καλά προς όλες τις επιφάνειες. Έπειτα μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί με τη λαδόκολλα και αφήνετε στην άκρη.
- Στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τα κρεμμύδια και το μείγμα μυρωδικών. Αλατοπιπερώστε.
- Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια με το καπάκι μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αφού μαλακώσουν τα κρεμμύδια απλώστε τα πάνω στη ζύμη και βάλτε από πάνω λεπτές φέτες ντομάτας. Βάλτε τα φιλέτα αντζούγιες σε ένα πλέγμα και πασπαλίστε με τις ελιές. Αλατοπιπερώστε.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 15 λεπτά και ψήστε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: newsbeast.gr