Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα βασιλικού και κρούστα παρμεζάνας
28 Μαρτίου 2016, 12:00
Μαγειρική
91 Προβολές
Ξεχωριστό πιάτο με ζουμερό ψητό κοτόπουλο σχάρας
Υλικά για 2-4 άτομα
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα στη μέση
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού, συν 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1/3 φλιτζάνι (5 κουταλιές της σούπας) βούτυρο λιωμένο, συν 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- Φρέσκο βασιλικό, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε ψηστιέρα ή τη σχάρα του φούρνου σε μέτρια εστία. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλου.
- Ανακατέψτε τον ψιλοκομμένο βασιλικό μέσα στο λιωμένο βούτυρο και συμπληρώστε με τις 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα. Αλείψτε το κοτόπουλο ελαφρά με αυτό το μείγμα.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο βασιλικό, την υπόλοιπη παρμεζάνα, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αναμιχθούν καλά.
- Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήνετε στην άκρη.
- Βάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου στη σχάρα και ψήνετε για 10 λεπτά σε μέτρια εστία από κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε το ψητό κοτόπουλο με το μείγμα βασιλικού παρμεζάνας.
- Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και ρύζι ή πατάτες.