Πέμπτη , 7 Νοέμβριος 2024
Μακαρόνια με σπανάκι και καπνιστό σολομό

Μακαρόνια με σπανάκι και καπνιστό σολομό

Υγιεινό γεύμα με μόνο τρία υλικά

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 350 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι ή πέννες ή της προτίμησης σας
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 225 γραμμάρια καπνιστός σολομός φιλέτο ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κλωναράκια βασιλικό
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον ψιλοκομμένο σολομό, πασπαλίζουμε με ρίγανη και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαραθεί το σπανάκι για περίπου 10 λεπτά.
  4. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 8 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια.
  5. Στη συνέχεια σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα σολομού. Ανακατεύουμε.
  6. Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε την μακαρονάδα μας με ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα.