Τετάρτη , 27 Νοέμβριος 2024
Τάρτα με πραλίνα φουντουκιού

Τάρτα με πραλίνα φουντουκιού

Δροσερό γλύκισμα με απολαυστική και ελαφριά γεύση

Υλικά για 6-8 άτομα

Για τη βάση μπισκότου

  • 1 & 1/2 φλιτζάνια (175 γραμμάρια) μπισκότα ολικής άλεσης αλεσμένα
  • 6 κουταλιές της σούπας (84 γραμμάρια) λιωμένο βουτύρο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 2 φλιτζάνια (270 γραμμάρια) πραλίνα φουντουκιού
  • 1 1/2 φλιτζάνια (340 γραμμάρια) τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Σως σοκολάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τη βάση μπισκότου

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
  3. Πατήστε το μείγμα μπισκότου στη βάση της ταρτιέρας μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια και ψήστε για 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη γέμιση

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε την πραλίνα φουντουκιού μαζί με το τυρί μασκαρπόνε, το αλάτι και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
  2. Απλώστε το μείγμα πραλίνας πάνω από τη βάση μπισκότου. Καλύψτε το γλυκό με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  3. Σερβίρετε με σως σοκολάτας.