Ποια είναι τα φρούτα και τα λαχανικά που πρέπει μια έγκυος γυναίκα να καταναλώνει.
Κάθε αγόρι και κορίτσι, άνδρας και γυναίκα (έγκυος ή όχι) θα πρέπει να φροντίζει τον εαυτό του μέσα από μια υγιεινή διατροφή. Ακόμη περισσότερο, οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο από τον καθένα τον εαυτό τους, επειδή έχουν ακόμη ένα μικροσκοπικό ανθρώπινο ον που χρειάζεται καλή διατροφή. Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μια έγκυος γυναίκα πρέπει να καταναλώνει κατά τη διάρκεια της κύησης. Ωστόσο, στο σημερινό άρθρο θα αναφερθούμε μόνο στα φρούτα και τα λαχανικά που είναι απαραίτητα στην εγκυμοσύνη.
Τι μπορούν να παρέχουν σε μια έγκυο τα φρούτα και τα λαχανικά;
Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που είναι εξαιρετικά σημαντικά για την καλή υγεία. Ποια/ες είναι αυτά/ες;
Βήτα καροτίνη
Είναι σημαντική για την κυτταρική του ιστού ανάπτυξη του μωρού, την όραση και το ανοσοποιητικό του σύστημα.
Βιταμίνη C
Είναι σημαντική για τα οστά και τα δόντια του μωρού και για το κολλαγόνο στον συνδετικού ιστού τους.
Κάλιο
Είναι σημαντικό για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης
Φολικό οξύ
Είναι σημαντικό για την πρόληψη ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα (σοβαρές συγγενείς ανωμαλίες του νωτιαίου μυελού, όπως η δισχιδής ράχη και τον εγκέφαλο όπως ανεγκεφαλία) και βοηθά στο υγιές βάρος γέννησης.
Οι φυτικές ίνες που υπάρχουν τόσο στα φρούτα όσο και τα λαχανικά παρέχουν οφέλη, όπως η καλή κινητικότητα του εντέρου, καθώς η δυσκοιλιότητα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα της εγκυμοσύνης. Οι ίνες αποτρέπουν επίσης τις αιμορροΐδες, οι οποίες είναι ένα ακόμη πρόβλημα της εγκυμοσύνης.
Τι ποσότητα φρούτων και λαχανικών πρέπει να καταναλώνουν οι έγκυες;
Συνιστάται για τις έγκυες γυναίκες να τρώνε περίπου 2 φλιτζάνια φρούτων την ημέρα μαζί με 2 έως 3 φλιτζάνια λαχανικά.
Ποια φρούτα πρέπει να καταναλώνει μια εγκυμονούσα;
- Μπανάνες
- Μάνγκο
- Σταφύλια
- Γλυκό lime
- Μούρα
- Μανταρίνια
- Ανανά
- Ακτινίδια
- Πορτοκάλια
- Κεράσια
- Γκρέιπφρουτ
- Βερίκοκα
Ποια λαχανικά πρέπει να καταναλώνει μια εγκυμονούσα;
- Αβοκάντο
- Μαρούλια
- Σέσκουλα
- Σπανάκι
- Παντζάρια
- Μπρόκολο
- Σπαράγγια
- Αρακά
- Ντομάτες
- Χόρτα
Πηγή: mothersblog.gr