Σάββατο , 28 Δεκέμβριος 2024
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το τάισμα με το μπιμπερό

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το τάισμα με το μπιμπερό

Χρήσιμες συμβουλές για εσάς και το μωρό σας

Το τάισμα με το μπιμπερό δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να αισθάνεστε ένοχες. Σημασία έχει το μωρό να τρέφεται σωστά είτε είναι με μητρικό γάλα είτε με το μπιμπερό.

Τα μωρά έχουν μόνο μια μικρή δυσκολία: να μάθουν να θηλάζουν από μια τεχνητή θηλή. Αυτό που πρέπει επίσης να προσέξετε είναι να γίνεται σωστά η προετοιμασία και η αποστείρωση του μπιμπερό.

Εάν το μωρό κλαίει, πρέπει να το ηρεμήσετε πριν το φαγητό

Τα δάκρυα συχνά υποδηλώνουν πείνα. Είναι προτιμότερο λοιπόν να ταΐσετε το μωρό προτού διαμαρτυρηθεί με κλάματα. Ψάξτε για σημάδια που φανερώνουν την πείνα του. Αυτά περιλαμβάνουν υπερκινητικά χεράκια και ποδαράκια και μια έκφραση του προσώπου σαν να ανοίγει το στόμα και να ψάχνει κάτι.

Διαλέξτε ένα ήσυχο μέρος

Δεδομένου ότι το μωρό παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται από το γάλα, η ώρα του γεύματος είναι ζωτικής σημασίας. Ο παραμικρός θόρυβος μπορεί να κάνει αποσυντονίσει το μωρό. Για να είναι λοιπόν συγκεντρωμένο στο μπιμπερό του φροντίστε το να έχετε κλείσει την τηλεόραση και να μην απαντάτε στο τηλέφωνο.

Σταματήστε το τάισμα για να ρευτεί το μωρό

Στο μέσο του ταΐσματος με το μπιμπερό, συνηθίστε να σταματάτε ώστε να ρευτεί το μωρό. Επίσης προσπαθήστε να το κάνετε να ρευτεί αν το μωρό δείχνει να θέλει να σταματήσει γρήγορα – μπορεί αυτό που γεμίζει την κοιλίτσα του να είναι αέρας όχι φαγητό.

Το μωρό θα σταματήσει το φαγητό όταν χορτάσει

Το μωρό σας ξέρει πότε να σταματήσει. Γενικότερα, υπάρχει η προσδοκία ότι ένα μωρό πρέπει να αδειάσει το μπουκάλι του αλλά αν δείτε ότι έχει καταναλώσει 80 γραμμάρια αντί για 160, μην μπείτε στον πειρασμό να το πιέσετε. Σε αυτό το σημείο είναι καλύτερο να ρευτεί και αν μετά θέλει να συνεχίσει αφήστε το να το κάνει. Ένα υγιές μωρό ξέρει το ίδιο πότε πρέπει να σταματήσει.

Αλλάξτε πλευρά

Δώστε του την ευκαιρία να δει τον κόσμο από διαφορετικές προοπτικές αλλάζοντας το χέρι που το κρατάτε κατά τη διάρκεια του ταΐσματος.

Μην ξαναχρησιμοποιήσετε το γάλα που περίσσεψε

Μετά το γεύμα πρέπει να πετάτε το γάλα που περίσσεψε, καθώς αποτελεί πιθανή εστία ανάπτυξης βακτηρίων.

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr