Τετάρτη , 9 Απρίλιος 2025
Γιατί δεν πρέπει να ξαναπαγώνουν τα τρόφιμα που ξεπάγωσαν

Γιατί δεν πρέπει να ξαναπαγώνουν τα τρόφιμα που ξεπάγωσαν

Πόσο επηρεάζεται η υγεία μας από μια τέτοια πρακτική

Αποφασίσατε να βγάλετε από την κατάψυξη εκείνο το μοσχαράκι που πήρατε προχθές από το κρεοπωλείο και ενώ αυτό ξεπαγώνει, κάτι απρόοπτο συμβαίνει και πρέπει να φύγετε. Και τώρα τι κάνετε; Το βάζετε πάλι στην κατάψυξη; Όχι!

Μην ξαναπαγώνετε τρόφιμα που έχουν ξεπαγώσει. Κατά το ξεπάγωμα έχουμε πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Αν το ίδιο τρόφιμο καταψυχθεί ξανά, τα βακτήρια δεν θα θανατωθούν αλλά θα «πέσουν σε λήθαργο». Στο επόμενο ξεπάγωμα θα ξυπνήσουν περισσότερα βακτήρια και θα πολλαπλασιαστούν ακόμα περισσότερο.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Ελέγξτε επίσης

Ο καρκίνος κληρονομείται από τον παππού και τη γιαγιά στα εγγόνια; Η επιστήμη εξηγεί ποιοι όγκοι κληρονομούνται στους απογόνους

Οι ανίατες ασθένειες, όπως ο καρκίνος, γεννούν αμέτρητα ερωτήματα για τα άτομα που τις βιώνουν. …

Daily-News.GR