Για σας που ανήκετε στο δεύτερο κύμα των παραθεριστών του Αυγούστου και μόλις φτάσατε στον προορισμό σας, μερικές συμβουλές για τη χρήση τωναντηλιακών, η οποία δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα για τα βρέφη από 6 μηνών και μετά.
Τα μωρά που είναι μικρότερα από έξι μηνών θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν άλλες μορφές προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία, με σημαντικότερη την αποφυγή της έκθεσης ενός βρέφους στον ήλιο! Αν παρόλαυτα βρεθείτε σε τέτοια κατάσταση, φορέστε του προστατευτικά ρούχα καπέλο με γείσο.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το αντηλιακό που θα χρησιμοποιήσετε για το παιδί θα πρέπει να έχει τουλάχιστον SPF 15, ανάλογα και με το χρώμα της επιδερμίδας του. Το ιδανικότερο είναι ένα sunblocker, που μπλοκάρει τελείως, δηλαδή, τον ήλιο. Να θυμάστε ότι τα αντηλιακά τύπου sunscreen απορροφούν τις υπεριώδεις ακτίνες (UV), ενώ τα αντηλιακά τύπου sunblock τις αντανακλούν.
Οι κανόνες για σωστή προστασία
1. Επαλείφουμε αρκετή ποσότητα αντηλιακού ποσότητα
2. Επαναλαμβάνουμε κάθε 1-2 ώρες
3. Δεν ξεχνάμε πατούσες, αυτιά, αυχένα υπογενείδιο περιοχή ΚΑΘΩΣ και τις ελιές των μωρών μας.
Για να αποφύγετε ερεθισμό στο δέρμα ή τα μάτια του μωρού, χρησιμοποιείστε αντηλιακό που περιέχεια ανόργανα φίλτρα όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου και το διοξείδιο του τιτανίου. Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων οπυ συνδυάζουν αντηλιακό με εντομοαπωθητικά, δεδομένου ότι το αντηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται συχνά στο δέρμα του παιδιού.
Επιπλέον, αποφύγετε τα σπρέϊ ή τις πούδρες, καθώς μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικό πρόβλημα.
Αυτό που πρέπει να θυμάστε, είναι ότι η χρήση των αντηλιακών δεν πρέπει να μας ενθαρρύνει να αφήνουμε τα παιδιά περισσότερο στον ήλιο.
Η συμβουλή των ειδικών είναι να μη διστάσετε μπροστά στο υψηλό κόστος ενός ποιοτικού αντηλιακού για το παιδί, καθώς αυτό θα είναι κατά κανόνα πιο παχύρρευστο, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείτε λιγότερη ποσότητα. Θυμηθείτε ότι αρκούν λίγα μόλις σοβαρά ηλιακά εγκαύματα για να αυξηθεί ο κίνδυνος του μωρού σας να αναπτύξει καρκίνο του δέρματος ως ενήλικας
Πηγή: mothersblog.gr