Ζουμερές και νόστιμες
Υλικά για 2-4 άτομα
Για τις μπριζόλες
- 4 Μπριζόλες χοιρινές μέτριου πάχους
- 1 χούφτα ρίγανη
- Αλάτι
- Λεμόνι
Για τα φασολάκια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κιλό φρέσκια φασολάκια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τις μπριζόλες
- Ανάβουμε φωτιά με ξύλα ή ανάβετε τα έτοιμα αγοραστά κάρβουνα, ή την ηλεκτρική ψηστιέρα. Πλένετε και στραγγίζετε τις μπριζόλες.
- Τις πασπαλίζετε με ρίγανη και αλάτι και τις τοποθετείτε επάνω στη σχάρα ψησίματος. Τις γυρίζετε χωρίς να περιμένετε να κάνει κρούστα από την κάθε πλευρά.
- Συνεχίζετε το συχνό γύρισμα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν. Το συχνό γύρισμα κάνει τις μπριζόλες μαλακές, ζουμερές και νόστιμες.
- Τις τοποθετείτε στην πιατέλα, στύβετε ένα με δυο λεμόνια, πασπαλίζετε με ρίγανη και αλατίζετε.
Για τα φασολάκια
- Καθαρίζετε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες και αφαιρώντας τις πλάγιες ίνες. Εάν είναι μεγάλα τα κόβετε στη μέση. Τα ξεπλένετε με άφθονο νερό.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει τα ζεματάτε περίπου για 12 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε σουρωτήρι.
- Παίρνετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο το αφήνετε να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε μέσα τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση.
- Τις σοτάρετε καλά μέχρι να μαυρίσουν. Αμέσως μετά τις βγάζετε και τις πετάτε. Μ’ αυτόν τον τρόπο το λαδάκι θα πάρει όλο το άρωμα του σκόρδου χωρίς να βαρύνει καθόλου.
- Ρίχνετε μέσα τα φασολάκια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα με προσοχή να μη διαλυθούν.
- Όταν γυαλίσουν και ζεσταθούν καλά σβήνετε με το χυμό λεμονιού και τα σερβίρετε σε βαθιά σαλατιέρα ζεστά.