Σάββατο , 21 Δεκέμβριος 2024
Φιλέτο κοτόπουλο με σπαράγγια

Φιλέτο κοτόπουλο με σπαράγγια

Ζουμερό πιάτο με λαχταριστή γαρνιτούρα

Υλικά για 2-4 άτομα

Για το κοτόπουλο

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο των 800 γραμμαριών
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 10 σπαράγγια βρασμένα

Για τη σως μουστάρδας με μέλι

  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1,5 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας  ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου.
  2. Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα και λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνετε καλά, τα ακουμπάτε στη σχάρα και την τοποθετείτε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου.
  3. Στη βάση του φούρνου τοποθετείτε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο.
  4. Ψήνετε τα φιλέτα κοτόπουλου για 25 λεπτά. Για να δείτε αν είναι έτοιμα, κόβετε ένα και να ελέγχετε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του.
  5. Αν δείτε τυχόν ροζέ σημεία στο ψαχνό, συνεχίζετε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.
  6. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό ζεματάτε τα σπαράγγια μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για πέντε λεπτά και σερβίρετε με τη σως και το κοτόπουλο.

Για τη σως μουστάρδας με μέλι

  1. Μια εύκολη σως με μοναδική γεύση που νοστιμίζει το κρέας σας. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει η σάλτσα.