Στην παιδική μας ηλικία η φαγούρα στο κεφάλι ήταν συνώνυμη με τις ψείρες. Ποιος ο λόγος, άλλωστε, να ξύνεται δίχως αύριο ένα παιδί στο κεφάλι; Κι αμέσως… όλη η οικογένεια ήταν ανάστατη. Ειδικά σαμπουάν και σπρέι από το φαρμακείο για όλους μην τυχόν και έχουν κολλήσει ψείρες, αλλαγές και απολυμάνσεις σε κλινοσκεπάσματα και ούτω καθ’ εξής. Αλήθεια, κι εσύ δεν έχεις ζήσει τέτοιες καταστάσεις όταν ήσουν παιδί;
Τώρα, όμως, στην ενήλικη ζωή σου, όταν έχεις έντονη φαγούρα στο κεφάλι και ξεφλουδίζεις παράλληλα, μόνο τις ψείρες δεν θα σκεφτείς. Και καλά θα κάνεις εδώ που τα λέμε. Ο έντονος κνησμός στο τριχωτό της κεφαλής και ο ερεθισμός της συγκεκριμένης περιοχής είναι καθαρά δείγματα ότι υπάρχει κάποιο δερματολογικό πρόβλημα ή ότι… κάτι κάνεις εσύ λάθος στην καθημερινότητά σου.
Βέβαια, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς αν βιώνεις αυτήν την κατάσταση. Δεν είναι κάτι σοβαρό. Ούτε, όμως, πρέπει να αρχίσεις να βάζεις στο κεφάλι σου ό,τι προϊόν σκεφτείς πως θα μπορούσε να σε βοηθήσει και να ξοδεύεις αλόγιστα χρήματα για σαμπουάν, scrubs, και ειδικά λαδάκια.
Αυτό που πρέπει σε πρώτη φάση να κάνεις είναι να σκεφτείς τι σε έχει οδηγήσει στον έντονο κνησμό του τριχωτού της κεφαλής. Τι είναι αυτό που πραγματικά φταίει. Σε πολλές περιπτώσεις η αιτία είναι μία και η φαγούρα μπορεί να οφείλεται στην κληρονομικότητα, στον τρόπο ζωής, στη διατροφή, στο άγχος, σε ορμόνες ή σε φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να λαμβάνεις. Πιο σπάνια, ο κνησμός αυτός μπορεί να οφείλεται σε δύο ή περισσότερες αιτίες.
Στην παρακάτω gallery, πάντως, θα δεις αναλυτικά τους τέσσερις πιο κοινούς λόγους που μπορεί να εμφανίσεις φαγούρα στο κεφάλι, ώστε να είσαι σωστά ενημερωμένη και να ξέρεις πώς να δράσεις αν σου συμβεί.
Διάβασε ακόμα: Η Katie Holmes έκανε μια απρόσμενη αλλαγή στο χρώμα μαλλιών της
Πηγή