Η κρίση ηλικίας συμβαίνει σε πολλές γυναίκες. Άλλες την περνούν στα 25, άλλες στα 30 ακόμη και στα 40 και συχνά έχει να κάνει με το γήρας. Η αντιγήρανση ήταν πάντα ένα θέμα που με ενδιέφερε όμως δεν ένιωθα πως με αφορούσε επειγόντως. Ναι, ασφαλώς και στην ρουτίνα περιποίησής μου υπήρχαν (και συνεχίζουν να υπάρχουν) προϊόντα αντιγήρανσης όμως, το γήρας δεν αφορά μόνο την επιδερμίδα αλλά το σώμα και το μυαλό μας συνολικά. Η δική μου –περίπου κρίση- λοιπόν ξεκίνησε συνειδητοποιώντας πως, η αντιγήρανση, δεν είναι ένα θέμα που θα με απασχολήσει εντατικά στο μέλλον αλλά άμεσα… τώρα… χθες και πως δεν αφορά μόνο το δέρμα μου. Κάπως έτσι ξεκίνησε η μελέτη.
Η αντιγήρανση βλέπεις, είναι ένα θέμα με εκτενέστατη βιβλιογραφία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως συνεχώς ανακαλύπτουμε πράγματα για το πώς γερνά ο οργανισμός μας και νέα συστατικά που βοηθούν στην αντιμετώπιση του γήρατος. Μόρια, συμπλέγματα, συστατικά και εκχυλίσματα κατακλύζουν τις κρέμες και τους ορούς περιποίησης όμως δεν ήθελα να ξεκινήσω από εκεί. Είμαι βλέπεις, εδώ και 15 χρόνια, beauty editor με πρόσβαση στα καλύτερα προϊόντα και με υπερ-πλήρη ρουτίνα ομορφιάς. Τίποτα από αυτά δεν εμπόδισε τις ρυτίδες να εμφανιστούν στο τέλος ούτε και ξεγέλασε την makeup artist πριν μερικές ημέρες. Όχι, δεν χρειαζόμουν μόνο κάποιο πεπτίδιο ή ρετινόλη ή κάποιο συστατικό με όνομα βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Χρειαζόμουν δεδομένα, μελέτες και επιστήμη. Κάθισα λοιπόν και διάβασα και κατέληξα πως όλα ξεκινούν από τη διατροφή.
Η τροφή που παρέχουμε στο σώμα μας είναι το deal maker ή breaker για την υγεία και την ηλικία του αλλά δεν θα σε κουράσω με θεωρίες. Ένα πράγμα θέλω να κρατήσεις για αρχή: Το γήρας είναι μία φλεγμονή. Μία φλεγμονή που προέρχεται από τις ελεύθερες ρίζες. Τι καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες; Τα αντιοξειδωτικά. Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο θέμα μας. Πολλές φορές έχω «φωνάξει» μέσα από τα άρθρα μου για τη σημασία των αντιοξειδωτικών όμως πλέον δεν μιλούμε για επιφανειακές λύσεις που προστατεύουν από ένα μικρό ποσοστό των ελευθέρων ριζών. Το γήρας θέλει εντατική αντιοξειδωτική προστασία. Αυτό σημαίνει πως ο λατρεμένος μου ορός με βιταμίνη C παραμένει καλός αλλά δεν αρκεί. Τι στο καλό είναι όμως οι ελεύθερες ρίζες θα αναρωτιέσαι….
Oι ελεύθερες ρίζες δημιουργούνται εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων (μόλυνση του περιβάλλοντος, ηλιακή ακτινοβολία, κακή διατροφή) αλλά και από το σώμα μας μέσα από την οξείδωση. Μέσω της οξείδωσης, οι ελεύθερες ρίζες «κλέβουν» από τα μόριά μας συστατικά, αυτά πεθαίνουν ή παθαίνουν σημαντική βλάβη και κάπως έτσι δημιουργούνται οι ρυτίδες. Το σώμα μας τώρα, αυτό το θαύμα, μπορεί να παράγει τα δικά του αντιοξειδωτικά όμως… Όσο μεγαλώνουμε, αυτός ο μηχανισμός άμυνας λειτουργεί ολοένα και λιγότερο αποτελεσματικά παράγοντας λιγότερα αντιοξειδωτικά. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως το σώμα χρειάζεται αντιοξειδωτικά για να παραμείνει νέο και αυτά που του παρέχουν τα προϊόντα δεν αρκούν.
Αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε το γήρας πρέπει να παρέχουμε στον οργανισμό μας αντιοξειδωτική προστασία από μέσα προς τα έξω και η απάντηση βρίσκεται στην διατροφή. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά καταπολεμούν το πρόβλημα στην (ελεύθερη) ρίζα του και σε συνδυασμό με μία σωστή ρουτίνα περιποίησης μπορούν να επιβραδύνουν τα σημάδια του χρόνου που εμφανίζονται στην επιδερμίδα. Ποιο αντιοξειδωτικό όμως πρέπει να διαλέξεις; Υπάρχουν πολλά! Όταν είπα πως μελέτησα δεν αστειευόμουν –προφανώς- και γι᾽αυτό θα σου πω τα πάντα για το Ω5, το «μυστικό» της αντιγήρανσης.
Το Ω5 ή αλλιώς Πουνισικό οξύ (PA), είναι ένα συζευγμένο πολυακόρεστο λιπαρό οξύ που θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα φυσικά αντιοξειδωτικά. Αυτό το πολύτιμο αντιοξειδωτικό μπορεί να κάνει θαύματα για την αντιγήρανση και βρίσκεται σε τεράστια συγκέντρωση μέσα στους σπόρους του ροδιού. Όχι, δεν θέλω να ξεκινήσεις να πίνεις με μανία και να τρως ρόδι. Αν και θα σου κάνει πολύ καλό, τα αντιοξειδωτικά του και συγκεκριμένα το Ω5 του, δεν θα φτάσει εκεί που πρέπει στην ποσότητα που πρέπει για να δεις διαφορά. Άρα δεν θέλω ούτε να πάρεις όποιο συμπλήρωμα διατροφής με ρόδι βρεις μπροστά σου. Υπάρχει μόνο ένα συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί να σου παρέχει πραγματική αντιοξειδωτική προστασία και αυτό είναι το GranaGard. Που το ανακάλυψα; Είπαμε διάβασα πολύ! Μέσα από μελέτες επάνω στα αντιοξειδωτικά βρήκα το δρόμο προς το GranaGard το οποίο –για να στο θέσω απλά- έχει μία πρωτοποριακή σύνθεση νανοτεχνολογίας που επιτρέπει στο Ω5 να φτάσει κατευθείαν στον εγκέφαλο.
Αυτό σημαίνει πιο αποτελεσματική, πιο ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία άρα λιγότερες ελεύθερες ρίζες και καλύτερα αποτελέσματα στη μάχη με αντίπαλο τον χρόνο (ου γαρ έρχεται μόνο). Περίμενε όμως, δεν τελειώσαμε εδώ. Μπορεί το GranaGard να είναι ο πολυτιμότερος σύμμαχος στη μάχη ενάντια στα σημάδια του χρόνου (όποια και αν είναι αυτά) παραμένει όμως σύμμαχος άρα κάνει τη μισή δουλειά. Αυτό λοιπόν που κατάλαβα μέσα από τη μελέτη μου είναι πως, μαζί με το GranaGard, πρέπει να προσθέσω και άλλα αντιοξειδωτικά στη διατροφή μου, να πίνω πολύ νερό και να ασκούμαι.
Μιλάμε λοιπόν για μία 360ο προσέγγιση ενάντια στο γήρας και την έχω ξεκινήσει ήδη. Ήδη πίνω το GranaGard μου καθημερινά, τρώω βιολογικά, πίνω χυμούς και έχω βάλει καρπούς και superfoods στη διατροφή μου. Στις επόμενες ημέρες θα σε ενημερώσω για τα αποτελέσματα του… Αnti Aging πειράματός μου μέσα από το Anti Aging Diary μου, αλλά στο μεταξύ θα ήθελα να σπεύσεις στο www.granagard.gr για να μάθεις περισσότερα (δεν βοηθά μόνο στην αντιγήρανση) και να προμηθευτείς την τελευταία λέξη της κοσμετολογίας στην αντιγήρανση!
Πηγή