Τα colour correctors δεν είναι κάτι το νέο. Είναι προϊόντα που υπάρχουν εδώ και πάρα, πάρα πολλά χρόνια. Υπάρχουν γιατί βασίζονται στην χρωματολογία και εξουδετερώνουν το χρώμα με… χρώμα. Θα σου εξηγήσω αλλά πρώτα, ρίξε μία ματιά σε αυτό το chart…
Όπως βλέπεις, το χρωματικό φάσμα δημιουργεί έναν κύκλο και κάθε χρώμα, έχει απέναντί του ένα άλλο. Τα χρώματα που βρίσκονται απέναντι στον κύκλο, εξουδετερώνουν το ένα το άλλο. Αυτό σημαίνει ότι, το κόκκινο εξουδετερώνεται από το μπλε, το κίτρινο από το μωβ κοκ.
Τι είναι τα colour correctors
Αυτή λοιπόν είναι η βασική αρχή του colour correcting αλλά θα το αναλύσουμε πολύ περισσότερο, ώστε να μάθεις ακριβώς πώς μπορείς να εκμεταλλευτείς, αυτά τα προϊόντα που ίσως προσπερνούσες ως σήμερα.
Τα μωβ colour correctors
Τι κάνουν: «Φωτίζουν» τις θαμπές ή/και ωχρές επιδερμίδες.
Που πρέπει να τα φοράς: Στα σημεία του προσώπου που χρειάζονται περισσότερο «φως» και το έχουν φυσικά αλλά για κάποιο λόγο είναι θαμπά (μάγουλα, μέτωπο, πιγούνι).
Από αριστερά: SMASHBOX, COLOR CORRECTING STICK ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ DON’T BE DULL LAVENDER. RADIANT, TONE CORRECTOR PRIMER ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ VIOLET
Τα πράσινα colour correctors
Τι κάνουν: Εξουδετερώνουν τις κοκκινίλες και είναι ιδανικά για επιδερμίδες με ερεθισμούς ή ροδόχρου ακμή.
Που πρέπει να τα φοράς: Επάνω στα σημεία που έχουν ερύθημα από ερεθισμούς ή σε ατέλειες όπως σπυράκια.
Από αριστερά: KIKO MILANO, SKIN TONE CONCEALER ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ GREEN. SEPHORA COLLECTION, COLOR CORRECTOR ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ GREEN
10 ολοκαίνουργια concealer που καλύπτουν τα πάντα και tips για να τα χρησιμοποιήσεις σωστά
Τα κίτρινα colour correctors
Τι κάνουν: Εξουδετερώνουν τους μωβ τόνους από την επιδερμίδα. Είναι ιδανικό για μωβ φλέβες που φαίνονται και για μωβ κύκλους κάτω από τα μάτια.
Που πρέπει να τα φοράς: Σε όποιο σημείο μπορεί να εμφανίζονται φλέβες που θέλει σαν κρύψεις, κάτω από τα μάτια αν οι κύκλοι σου είναι μωβ ή επάνω σε μελανιές.
Από αριστερά: VICHY, DERMABLEND BLUE VEINS CORRECTOR. RADIANT, ILLUMINATOR CONCEALER ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ YELLOW.
Τα πορτοκαλί colour correctors
Τι κάνουν: Τα πορτοκαλί ή ροδακινί correctors εξουδετερώνουν τους μπλε τόνους από την επιδερμίδα.
Που πρέπει να τα φοράς: Κάτω από τα μάτια, αν οι κύκλοι που έχεις είναι περισσότερο μαύροι ή γκρι.
Από αριστερά: BOBBI BROWN, CORRECTOR ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ PEACH. ALGENIST, REVEAL CONCENTRATED COLOUR CORRECTING DROPS ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ PEACH.
Σακούλες, πρήξιμο, μαύροι κύκλοι, ρυτίδες! Πες τους αντίο με τις καλύτερες κρέμες ματιών της αγοράς!
Πότε πρέπει να τα χρησιμοποιείς;
Τα correctors είναι καλύτερα να χρησιμοποιούνται σε γυμνό δέρμα, πριν από το κονσίλερ ή το μεικάπ. Έτσι θα έχεις απόλυτο έλεγχο για να εξουδετερώσεις τα χρώματα που θέλεις, και να δημιουργήσεις έναν τέλειο «καμβά».
Τι να αποφύγεις
Μην το παρακάνεις: Ακόμα και αν θέλεις να εξουδετερώσεις μία μελανιά, η ποσότητα που θα χρειαστείς είναι μικρή. Να έχεις στο μυαλό σου ότι, πάνω από το corrector θα βάλεις μεικάπ και κονσίλερ.
Συνεπώς δεν χρειάζεσαι μεγάλες ποσότητες και σίγουρα, δεν χρειάζεται να το βάλεις σε άλλα σημεία που δεν το έχεις ανάγκη.
Προσδιόρισε τον τόνο της επιδερμίδας σου. Ο τόνος της επιδερμίδας σου μπορεί να είναι από πολύ ανοιχτός ως και σκούρος. Όπως λοιπόν, το κάθε χρώμα που είδες στο παραπάνω chart, έχει τις δικές του αποχρώσεις, έτσι και τα correctors έχουν διαφορετικές εντάσεις.
Αν έχεις έντονες δυσχρωμίες, επίλεξε ένα corrector με έντονο χρώμα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, διάλεξε πιο απαλές αποχρώσεις.
Quick Guide
- Μαύροι κύκλοι: Ροδακινί ή και κόκκινο corrector
- Πανάδες: Μπλε ή ροδακινί corrector
- Σπυράκια: Πράσινο ή κίτρινο corrector
- Κοκκινίλες: Πράσινο corrector
- Ωχρή επιδερμίδα: Μωβ corrector
Από αριστερά: NYX PROFESSIONNAL MAKEUP, COLOR CORRECTING PALETTE. STILA, ONE STEP CORRECTOR
Αυτό το λάθος κάνεις όταν καλύπτεις τα σημάδια στο πρόσωπό σου με concealer
Πηγή