O Don Emilio Pucci, Μαρκήσιος του Barsento ή πιο απλά Emilio Pucci Di Barsento γεννήθηκε στη Νάπολη το 1914, και ήταν απόγονος του Πέτρου του Μέγα της Ρωσίας. Γεννημένος μέσα στα προνόμια, δεν άργησε να γίνει μέρος του μεταπολεμικού Jet Set, ταξιδεύοντας τον κόσμο.
Η πρώτη του επαφή με το σχέδιο μόδας άργησε ωστόσο να έρθει στη ζωή του. Ήταν 33 ετών, σε ένα ταξίδι του για σκι στην Ελβετία, όταν μία φίλη του, η Mrs. Poppi de Salis, του ζήτησε να σχεδιάσει για εκείνη μία στολή του σκι.
O Emilio Pucci το 1947 στην Ελβετία, φωτογραφίζεται από το Harpers Bazzar. Φωτογραφία από το Emilio Pucci Arcive
Το χοντρό μπουφάν και το εφαρμοστό παντελόνι, τράβηξε το ενδιαφέρον του Harpers Bazzar και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η κοσμοπολίτικη έμπνευσή του και η υπέροχα φωτεινή του φαντασία, βρήκαν διέξοδο στην μόδα και η πρώτη του μπουτίκ ανοίγει στο Capri.
Τα ασπρόμαυρα νύχια παραμένουν το πιο κομψό nail art και έχουμε τις αποδείξεις
Μία ανάσα δροσιάς
Οι δημιουργίες του ήταν μία ανάσα δροσιάς –κυριολεκτική και μεταφορική- για τις κυρίες του θέρετρου. Φαρδιές πουκαμίσες, εφαρμοστά παντελόνια μέχρι τον αστράγαλο σε φωτεινά χρώματα και fun prints… Τα Emilio Pucci ρούχα αντικατέστησαν τους κορσέδες και τις στενές γραμμές και έφεραν μία πιο παιχνιδιάρικη, κοσμοπολίτικη νότα.
Δεν άργησε να κατακτήσει το διεθνές Jet Set και σύντομα, γυναίκες όπως η Marilyn Monroe εμφανίζονται με τις δημιουργίες του. Τα καλειδοσκοπικά του σχέδια έρχονται να αντικαταστήσουν το μικρό μαύρο φόρεμα και ο κόσμος της μόδας χορεύει στον ξέφρενο, πολύχρωμο ρυθμό του.
Η Marily Monroe φορώντας μεταξωτό, Emilio Pucci πουκάμισο με το print «Mirrors». Φωτογραφία από το European Fashion Heritage Association
Prints στον αέρα
Στις αρχές της δεκαετίας του 70’ σχεδιάζει τις στολές για την αεροπορική εταιρία Braniff και φέρνει ξανά την επανάσταση καθώς, αφήνει το γούστο και τον σωματότυπο της κάθε συνοδού να ορίσει το μήκος της φούστας (κάτι ανήκουστο).
Οι στολές της Braniff Airlines. Φωτογραφία Associated Press
Ακόμα, ανάμεσα στα σχέδια για την Braniff και τις συνοδούς της, υπήρχε το Bubble Helmet, ένα «κράνος» που προστάτευε τα χτενίσματα των συνοδών καθώς περπατούσαν στον αεροδιάδρομο.
Tο Bubble Helmet Φωτογραφία από το Emilio Pucci Arcive
#NeverEndingSummer Σήμερα χαζεύουμε μπλε nail art γιατί θέλουμε λίγο καλοκαίρι ακόμα
Το σχέδιο γίνεται η ζωή του, για την φαντασία του δεν υπάρχει όριο και η δημιουργικότητά του ξεπερνά τη μόδα φτάνοντας κυριολεκτικά στο διάστημα! Το 1971, σχεδιάζει το logo της αποστολής Apollo 15, της NASA.
Ο Emilio Pucci στη NASA. Φωτογραφία από το Emilio Pucci Arcive. Logo από το αρχείο της NASA
Παράλληλα, συνεργάζεται με τον οίκο Rosenthal και δημιουργεί υπέροχα πορσελάνινα σερβίτσια, βάζα και μικρά έργα τέχνης.
Ένα από τα σερβίτσια που σχεδίασε ο Emilio Pucci για τον οίκο Rosenthal. Φωτογραφία από το European Fashion Heritage Association
The legacy
To 1992 ο Emlio Pucci πεθαίνει αφήνοντας στο πόδι του την κόρη του Laudomia και ένα τεράστιο κενό στον κόσμο της μόδας. Ο κολοσσός LVMH αγοράζει το 67% του οίκου και η Laudomia παραμένει ως Image Director, συνεχίζοντας το όραμα του πατέρα της.
Πανί για ιστιοπλοϊκό, φτιαγμένο στο χέρι με Pucci Print αποκλειστικά για την εταιρία Wally Yaghts. Φωτογραφία: LVMH.
Και τώρα που έμαθες για τον οίκο, ώρα να δεις τα nail art που ετοιμάσαμε για εσένα και γιατί όχι, να τα αντιγράψεις. Τα Pucci καλειδοσκοπικά prints δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα!
Φτιάξε καφέ και δες 10 τέλεια αλλά διαφορετικά γαλλικά μανικιούρ
Πηγή