Δεν υπάρχουν πολλά που δεν θα έκανε μία γυναίκα για την ομορφιά. Σαν γυναίκες μπορούμε να αντέξουμε τον πόνο (βλ. αποτρίχωση και ενέσιμα), βάζουμε τους εαυτούς μας σε χρονοβόρες διαδικασίες (βλ. Βραδινό skincare), επενδύουμε σε πανάκριβα προϊόντα και υπομονετικά περιμένουμε τα αποτελέσματα. Όλα αυτά δεν είναι τωρινά φαινόμενα. Σήμερα η ομορφιά είναι πιο εύκολη από ποτέ, τουλάχιστον ευκολότερη και πιο ασφαλής από ότι ήταν τη δεκαετία του 20 και του 30. Θα καταλάβεις τι εννοούμε…
Το εργαλείο που βλέπεις, το μεταλλικό αυτό κατασκεύασμα, ήταν ένας διορθωτής μύτης. Με αυτό το gadget ξεκινάμε το throwback στα πιο περίεργα εργαλεία ομορφιάς που εφευρέθηκαν ποτέ. Λέγεται Trados Nose Shaper και σύμφωνα με τον εφευρέτη μπορεί να διορθώσει μόνιμα το σχήμα της μύτης χωρίς επέμβαση…
Ρυθμίζεται στις προδιαγραφές που θέλει ο πελάτης και φοριέται κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να αναδιαμορφώσει η μύτη. Όχι, δεν το πιστεύουμε, απλά δεν γίνεται. Κάτι ακόμη που δεν πιστεύουμε γιατί απλά δεν γίνεται είναι το επόμενο gadget, το Chin Reducer and beautifier.
Σύμφωνα με τον εφευρέτη του, αυτό το gadget μειώνει το προγούλι και χαρίζει πιο σφριγηλό αποτέλεσμα στο περίγραμμα του προσώπου. Ενώ το μασάζ όντως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο contour του προσώπου, δυστυχώς δεν μπορεί να εξαφανίσει το προγούλι όπως το επόμενο gadget δεν μπορεί ακριβώς να δημιουργήσει λακκάκια…
Η Isabella Gilbert σκαρφίστηκε αυτό το gadget για να μπορέσει να χαρίσει λακκάκια στις γυναίκες (και στον εαυτό της). Με παρατεταμένη χρήση στο πρόσωπο, η Isabella ισχυρίζεται πως δημιουργεί μόνιμα λακκάκια αλλά εμείς θεωρούμε πως απλά δημιουργεί ουλές και τραυματισμό. Όπως σοβαρό τραυματισμό μπορεί να προκαλέσει και η επόμενη θεραπεία…
Μοιάζει με πραγματικό βασανιστήριο και ήταν. Πρόκειται για το “πάγωμα-κάψιμο των φακίδων με διοαξείδιο του άνθρακα. Η μύτη της ασθενούς γέμισε με βαμβάκι για να προστατευτεί, τα μάτια καλύπτονταν και ανέπνεε από μία σωλήνα μακριά από το πρόσωπο. Απλά δεν άξιζε το ρίσκο, κυρίως αφού οι φακίδες είναι τρισχαριτωμένες. Και μιας που το έφερε η κουβέντα…
Αυτό δεν είναι κάποιο κατασκεύασμα για βασανιστήρια. Είναι μία συσκευή μέτρησης των διαστάσεων του προσώπου την οποία δημιούργησε ο Max Factor. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να κρατήσει τις διαστάσεις του προσώπου ώστε να τονίζει με το μακιγιάζ τα σωστά σημεία.
Καταλαβαίνουμε τι εννοεί ο master Factor όμως δεν μας βρίσκει σύμφωνες. Σε κάθε περίπτωση, δεν μας βρίσκει σύμφωνες ούτε το Glamour Bonnet που θα δεις παρακάτω.
Φορώντας το στο κεφάλι, οι εφευρέτες υπόσχονται πως χαρίζει ροδαλό πρόσωπο καθώς χαμηλώνει την ατμοσφαιρική πίεση γύρω από το πρόσωπο προσομοιώνοντας τις συνθήκες υψομέτρου. Δεν θα θέλαμε να το σχολιάσουμε, υπάρχει και το ρουζ. Πιο τρομακτικό όμως από το παρακάτω δεν υπάρχει…
Είναι μία συσκευή για περμανάντ. Οι τούφες των μαλλιών τοποθετούνταν μέσα στις ειδικές απολήξεις και κάθονταν με τις ώρες καθώς όλη η συσκευή θερμαινόταν με ηλεκτρισμό. Ήταν χρονοβόρο, ενδεχομένως επικίνδυνο αλλά πράγματι είχε αποτέλεσμα.
Δεν ξέρουμε αν θα το τολμούσαμε όπως δεν θα τολμούσαμε ούτε την Heated Mask. Τη μάσκα που θερμαίνεται και μας προκαλεί κλειστοφοβία και πανικό μόνο και μόνο που τη βλέπουμε.
Η θερμότητα αυξάνει την μικροκυκλοφορία στην επιφάνεια της επιδερμίδας και αυτό κάνει πραγματικά καλό στο δέρμα αλλά υπάρχουν και άλλοι, πιο ασφαλείς τρόποι για να γίνει αυτό. Άλλη μία τρομακτική μάσκα είναι και η παρακάτω βέβαια..
Είναι η λαστιχένια μάσκα που σύμφωνα με τους εφευρέτες αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων και τη χαλάρωση στο περίγραμμα του προσώπου. Οι γυναίκες έπρεπε να τη φορούν όσο περισσότερο μπορούν για να είναι αποτελεσματική … ανάλογα με το πόσο την άντεχε η κάθε μία. Σε αφήνουμε με μία ακόμη μάσκα…
Την Toilet Mask την οποία έπρεπε να διπλοκοιτάξουμε και να διαβάσουμε τα μικροσκοπικά γράμματα για να καταλάβουμε πως δεν είναι κυριολεκτικά μία μάσκα για την τουαλέτα αλλά μία μάσκα τουαλέτας που δεν διέφερε πολύ από τις σημερινές sheet masks. Σε κάθε περίπτωση ίσως να μην την επιλέγαμε αλλά αν έπρεπε, από τα 10 gadgets που σου παρουσιάσαμε, την Toilet Mask θα φορούσαμε. Ραντεβού την επόμενη Πέμπτη.
Διάβασε ακόμα: #tbt Όχι, το κορίτσι δεν κοιτάζει ένα μουσικό κουτί. Κοιτάζει ένα άρωμα με ιδιαίτερη ιστορία
Πηγή