Πέμπτη , 23 Ιανουάριος 2025
Τι πρέπει να τρώτε για να νικήσετε την κυτταρίτιδα

Τι πρέπει να τρώτε για να νικήσετε την κυτταρίτιδα

Η σωστή διατροφή για την αντιμετώπιση του «βραχνά» των γυναικών

Αποτελεί σίγουρα ένα άγχος για πολλές γυναίκες. Άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο θα ήθελαν να σηκωθούν μια μέρα έχοντας αντιμετωπίσει ριζικά την κυτταρίτιδα.

Επειδή όμως θαύματα δεν γίνονται, ας δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά. Η κυτταρίτιδα, πέρα των όποιων άλλων αιτιών εμφάνισής της, οφείλεται και σε σημαντικό βαθμό στην κακή διατροφή, την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και ενδεχομένως και την αύξηση βάρος. Άρα εκεί πρέπει να εστιάσουμε.

Δηλαδή:

1) Χάστε βάρος

Η αποσυμφόρηση του λίπους από τις περιοχές – ζώνες κυτταρίτιδας θα βοηθήσει την καλύτερη αιμάτωση της περιοχής και την απομάκρυνση των παραπροϊόντων και του περιττού λίπους που προκαλούν την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

2) Ενισχύστε τη φυσική σας δραστηριότητα

Η άσκηση βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία, βοηθάει την ενεργοποίηση των μηχανισμών φυσικής αποτοξίνωσης και φυσικά μας βοηθάει να χάσουμε βάρος και λίπος.

3) Βάλτε ποιότητα στη διατροφή σας

Δεν αρκεί κάποιος να τρώει λιγότερο, αλλά θε πρέπει να τρώει και σωστά. Να προμηθεύει τον οργανισμό με μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, με καλής ποιότητας λιπαρά, μειώνοντας ταυτόχρονα τα κακά κορεσμένα λιπαρά και τη ζάχαρη.

Προς την κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαίο να έχει μια ισορροπημένη διατροφή η οποία θα περιλαμβάνει:

1. Μειωμένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, κίτρινων τυριών και γαλακτοκομικών με πλήρη λιπαρά και επιλογή περισσότερων πουλερικών, όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα και ψαριού.

2. Χαμηλή κατανάλωση ζάχαρης από διάφορες πηγές, όπως τα γλυκά και τα καθημερινά του ροφήματα.

3. Προσοχή στη κατανάλωση αλατιού και ιδιαίτερα κρυμμένου (σε κονσέρβες, γρήγορο φαγητό, αλλαντικά και διάφορες σως)

4. Αποφυγή κατανάλωσης τηγανητών

5. Επαρκή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών (τουλάχιστον 3 φρούτα και 1 μεγάλη σαλάτα ημερησίως)

6. Αυξημένη πρόσληψη υγρών σε καθημερινή βάση, από διάφορες πηγές όπως νερό, φρέσκοι χυμοί φρούτων και λαχανικών, καθώς και ροφήματα χωρίς ζάχαρη.

Πηγή: neadiatrofis.gr