Δευτέρα , 23 Δεκέμβριος 2024

Ανεβασμένα τριγλυκερίδια: Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε (εικόνες)

Αποτελούν την πιο κοινή μορφή λίπους στο σώμα και είναι το κύριο συστατικό σε φυτικά έλαια και ζωικά λίπη.

Σε υψηλά επίπεδα ωστόσο, αποτελούν παράγοντα κινδύνου αθηροσκλήρωσης, καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και περιφερικής αρτηριακής νόσου. Τα πολύ αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων μπορεί επίσης να προκαλέσουν λιπώδη ηπατική νόσο και παγκρεατίτιδα.

Δείτε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε για να μειώσετε τα τριγλυκερίδια.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr


Πηγή