Έρευνες έχουν δείξει ότι όσο πιο χαμηλό είναι το κάλιο στα ούρα, που σημαίνει χαμηλότερη πρόσληψη καλίου από τη διατροφή, τόσο υψηλότερη είναι η πίεση.
Οι ειδικοί παροτρύνουν τους πάσχοντες να καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε κάλιο, ώστε να βοηθούν τον οργανισμό τους να διατηρεί χαμηλά την αρτηριακή πίεση.
Πλήθος μελετών έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι εξαιρετικά σημαντική για τον οργανισμό και την καταπολέμηση πολλών ασθενειών.
Τροφές πλούσιες σε κάλιο είναι οι εξής:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
Πηγή