Τα παιδιά λατρεύουν το νερό όμως δεν σημαίνει ότι όλα ενθουσιάζονται με το μπάνιο στη θάλασσα.
Πολλά μωρά χρειάζονται χρόνο και αρκετές προσπάθειες από την πλευρά σας για να σταματήσουν να κλαίνε κάθε φορά που νιώθουν το θαλασσινό νερό.
Συνήθως κρυώνουν και παρότι τα έχετε στην αγκαλιά σας μόλις νιώθουν το νερό, ξεσπούν σε κλάματα.
Οι όμορφες διδυμούλες που θα δείτε στο βίντεο, με τα ολόσωμα μαγιό τους και τους λευκούς φιόγκους, κάθονται στην αμμουδιά χωρίς να έχουν μπει στη θάλασσα.
Μόλις νιώθουν το πρώτο κυματάκι στα πόδια τους, το ένα κοριτσάκι «τρέμει» και το άλλο βάζει τα κλάματα. Αν μπορούσαν να μιλήσουν είναι πολύ πιθανό να έλεγαν: «μ΄αρέσει αλλά και δεν μ΄αρέσει…».
Μπάνιο μωρού στη θάλασσα: Τι να προσέξετε
Πρώτα από όλα, ρωτήστε τον παιδίατρο σας, ανάλογα με τη φάση της διατροφής στην οποία βρίσκεστε (ποσότητα, ποιότητα, χρόνος ανάμεσα σε γεύματα) πόσες ώρες πριν, πρέπει να μην έχει φάει το μωρό πριν μπει στη θάλασσα.
- Επιλέξτε μια παραλία που δεν την επισκέπτεται πολύς κόσμος και πηγαίνετε μέχρι πριν τις 11 ή το απόγευμα. Αποφύγετε να πηγαίνετε τις ώρες αυξημένης ζέστης,με τα μικρά σας στην παραλία, ούτως ή άλλως, πόσο μάλλον αν είναι και το πρώτο του μπάνιο.
- Από το σπίτι, πριν ξεκινήσετε, βάλτε την πρώτη δόση αντηλιακού, του οποίου μην ξεχάσετε να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης
- Μην ξεχνάτε το καπέλο! Και στη σκιά και στον ήλιο και στη θάλασσα, μην το ξεχνάτε και μη του κάνετε τη χάρη να βγάζετε αν δυσανασχετεί.
- Προτιμήστε τα ολόσωμα μαγιό που προστατεύουν από τον ήλιο όσο το δυνατόν περισσότερο από το βρεφικό δερματάκι.
- Μπείτε στη θάλασσα έχοντας το μωράκι σας αγκαλιά και κρατήστε το μέσα στο νερό μέχρι τους ώμους για να μην κρυώνει.
- Βγείτε μετά από το πρώτο δεκαπεντάλεπτο. Για αρχή, δε χρειάζεται περισσότερο.
- Αν συνεχίσετε να είστε στην παραλία, βάλτε του στεγνό μαγιό και αντηλιακό.
- Αλλιώς, ξεπλύνετε το καλά, σκουπίστε το και ντύστε το με στεγνά ρούχα.
Πηγή