Οι χυμοί φτιάχνονται από φρούτα και λαχανικά και οι υποστηρικτές της δίαιτας πιστεύουν ότι αποτελεί έναν εύκολο τρόπο να λάβει κανείς τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού.
Μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χυμού από φρούτα και λαχανικά επί 14 εβδομάδες αύξησε τα επίπεδα βιταμινών C, E, B, σεληνίου και φολικού οξέος.
Το ερώτημα είναι αν η δίαιτα μπορεί να ακολουθηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να έχει επιπτώσεις στην υγεία. Αναφορικά με την επίδρασή της στην υγεία και τη μείωση του κινδύνου χρονίων παθήσεων, όπως ο καρκίνος, η νόσος Αλτσχάιμερ και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις.
Δείτε παρακάτω τους πιθανούς κινδύνους που κρύβουν οι δίαιτες αποτοξίνωσης με χυμούς:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
Πηγή