Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ένας αρκετά αγχωτικός χρόνος, με πολλές σκέψεις και απορίες να περνούν από το μυαλό σας. Μία από αυτές είναι και για το ποια διατροφή είναι κατάλληλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Στην πραγματικότητα, η διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μοιάζει με την υγιεινή διατροφή που πρέπει να ακολουθεί μια γυναίκα ούτως ή άλλως, είτε είναι σε ενδιαφέρουσα είτε όχι.
Η Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης (American Pregnancy Association) λέει ότι η διατροφή σας πρέπει να περιλαμβάνει τις ακόλουθες ποσότητες σημαντικών βιταμινών, ανόργανων και θρεπτικών συστατικών:
- Βιταμίνη Α & βήτα καροτένιο – 770 μικρογραμμάρια
- Βιταμίνη C – 80-85 χιλιογραμμάρια
- Βιταμίνη D – 5 μικρογραμμάρια
- Βιταμίνη Ε – 15 χιλιογραμμάρια
- Θειαμίνη / Β1 – 1,4 χιλιογραμμάρια
- Ριβοφλαβίνη / Β2 – 1,4 χιλιογραμμάρια
- Νιασίνη / Β3 – 18 χιλιογραμμάρια
- Βιταμίνη Β6 – 1,9 χιλιογραμμάρια
- Φυλλικό οξύ / φολικό οξύ – 600 μικρογραμμάρια
- Ασβέστιο – 1.000-1.300 χιλιογραμμάρια
- Σίδηρος – 27 χιλιογραμμάρια
- Πρωτεΐνη – 71 γραμμάρια
- Ψευδάργυρος – 11-12 χιλιογραμμάρια
Δείτε στη gallery που ακολουθεί ποιες τροφές έχουν τα παραπάνω συστατικά και δεν πρέπει να λείπουν από την διατροφή της εγκύου.
Πηγή