Ο κορονοϊός δημιούργησε μια νέα εργασιακή πραγματικότητα αφού χιλιάδες εργαζόμενοι ανά τον κόσμο εργάζονται από το σπίτι.
Για πολλούς γονείς ήταν σωτήρια αυτή η απόφαση καθώς έτσι έλυσαν το πρόβλημα τι να κάνουν τα παιδιά που κι αυτά παραμένουν σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Βέβαια το να ξυπνάς το πρωί, να ανοίγει ς τον υπολογιστή και από το σαλόνι, το καθιστικό ή το γραφείο του σπιτιού να εργάζεσαι έχοντας δίπλα σου τα παιδιά να παίζουν, να φωνάζουν, να γκρινιάζουν, να σου ζητάνε συνεχώς πράγματα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.
Όμως αναγκαστικά προσαρμόζεσαι και ή συνηθίζεις ή ελπίζεις να επιστρέψεις στην εργασία το ταχύτερο δυνατό.
Τι κερδίζουν και τι χάνουν οι εργαζόμενοι;
Σύμφωνα με τον ΣΕΒ η τηλεργασία προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στην οργάνωση του χρόνου εργασίας και στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Επίσης, έχει και οικονομικά οφέλη, κυρίως μέσω της μείωσης των μετακινήσεων.Σε όρους αντιμετώπισης του κορονοϊού, είναι μόνο κέρδος για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Εμεί ςθα προσθέταμε ότι η τηλεργασία σε κάνει λιγότερο κοινωνικό και σου δημιουργεί μια αίσθηση επαναλαμβανόμενης ρουτίνας.
Τι σημαίνει η τηλεργασία για την εργασιακή καθημερινότητα;
Στην πράξη, τηλεργασία δεν σημαίνει πως οι εργαζόμενοι είναι απλώς διαθέσιμοι για δουλειά, αλλά ότι δουλεύουν κανονικά όπως θα δούλευαν στο γραφείο τους, απλά το κάνουν από το σπίτι. Η επικοινωνία με τηλεργαζόμενους γίνεται όπως ακριβώς θα γινόταν εάν βρίσκονταν στο γραφείο.
Υπό αυτό το νέο εργασιακό καθεστώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αντιμετώπισαν με χιούμορ την εργασιακή καθημερινότητά τους και ανέβασαν στα social media στιγμιότυπα αυτής. Μεταξύ αυτών και γονείς που απαθανάτισαν κάθε λογής ευτράπελα που συνέβησαν εν ώρα εργασίας.
Απολαύστε αυτές τις στιγμές στη gallery που ακολουθεί:
Πηγή