Το λάδι ελιάς είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως λιποδιαλυτές βιταμίνες (βιταμίνη Ε), αντιοξειδωτικά και “καλά” ακόρεστα λιπαρά.
Το ελαιόλαδο εισάγεται στη διατροφή των παιδιών ακόμα και με τις πρώτες στερεές τροφές εάν είναι σύμφωνος και ο παιδίατρος. Τα οφέλη από την κατανάλωσή του για τα μωρά αλά και τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας είναι πολλά.
Συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)
Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής γίνεται ολοένα και πιο συχνά, τα αίτια ωστόσο εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστα. Σύμφωνα με μελέτες, το ελαιόλαδο φαίνεται ότι βοηθάει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα συμπτώματα της συγκεκριμένης διαταραχής.
Προλαμβάνει καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνους
Το ελαιόλαδο περιέχει πολυφαινόλη, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό ότι μειώνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο σώμα και συμβάλλει θετικά στην καρδιαγγειακή υγεία. Επίσης, “επισκευάζει” τους κατεστραμμένους ιστούς και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.
Συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου
Το λάδι ελιάς είναι πλούσιο σε ωμέγα λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούν στην εγκεφαλική ανάπτυξη.
Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών
Ε επαρκής πρόσληψη βιταμινών είναι απαραίτητη για την υγεία και ανάπτυξη των παιδιών. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, όπως βιταμίνη Α, D και Ε.
Διατηρεί το δέρμα και τα μαλλιά υγιή
Τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει το ελαιόλαδο, βοηθούν μεταξύ άλλων και στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και των μαλλιών.
Δίνει ενέργεια
Το λάδι ελιάς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε “καλές” θερμίδες και δίνει ενέργεια στα παιδιά.
Μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που έχουν εντάξει στη διατροφή τους το ελαιόλαδο, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν παχυσαρκία.
Πηγή: momjunction.com
Πηγή