Οι περισσότεροι γονείς αναζητούν τρόπους για να περιορίσουν την έκθεση του παιδιού τους στη βία.
Ταινίες, παιχνίδια, ακόμα και παιδικά, έχουν σκηνές βίας (φανερής ή συγκαλυμμένης) με αποτέλεσμα το παιδί να εξοικειώνεται με αυτή και συχνά να τη χρησιμοποιεί στην καθημερινή του ζωή.
Δεν είναι λίγα τα περιστατικά βίας που καταγράφονται στο σχολείο ή ακόμα και στο σπίτι με τα περισσότερα παιδιά να πιστεύουν ότι δεν κάνουν κάτι κακό.
Εκτός από την επιθετική συμπεριφορά, παιδιά ηλικίας 7- 12 ετών, επηρεάζονται σε τέτοιο βαθμό από τις σκηνές βίας ταινιών ή παιχνιδιών που πετάγονται στον ύπνο τους ή έχουν εφιάλτες. Άλλα πάλι έχουν βραδινή ενούρηση ή μπορεί να ξυπνήσουν με κλάματα.
Προφανώς και όλα τα παιδιά δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο παρακολουθώντας μια ταινία. Όμως, καθοριστικό ρόλο στον τρόπο αντίδρασης παίζει το οικογενειακό περιβάλλον και ο τρόπος που μεγαλώνει.
Ο έλεγχος στο τι βλέπει από μικρή ηλικία αλλά και ο διάλογος με το παιδί, θα το βοηθήσουν να κατανοήσει και να αντιληφθεί έγκαιρα τη διαφορά μεταξύ κινηματογραφικής και πραγματικής βίας.
Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για να προστατέψουν τα παιδιά τους από τις σκηνές βίας στο βίντεο που ακολουθεί.Η ψυχολόγος με ειδίκευση στην ψυχοθεραπεία τόσο ενηλίκων, όσο και παιδιών Νέλλη Θεοδοσίου, δίνει πρακτικές συμβουλές.
Πηγή