Πέρα από τη ζουμερή υφή και την πλούσια γεύση του, είναι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία που συμβάλλουν ποικιλοτρόπως στη διατήρηση της καλής υγείας.
Αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και φλαβονοειδών όπως βήτα-καροτίνη, άλφα-καροτίνη, καθώς και β-κρυπτοξανθίνη.
Τα 100 γραμμάρια φρέσκου μάνγκο παρέχουν 765 IU ή το 25% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη Α. Οι συγκεκριμένες ενώσεις διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Δείτε πώς ωφελεί την υγεία σας η τακτική κατανάλωση μάνγκο:
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
Πηγή