Το ολοήμερο έχει αρχίσει και οι μαμάδες δυσκολεύονται με τα γεύματα μιας και δεν ξέρουν τι να βάλουν στο ταπεράκι του παιδιού τους που δεν χρειάζεται ζέσταμα.
Ξέρουμε είχατε συνηθίσει να βάζετε σχεδόν τα πάντα στα μικρά σας και δεν αγχωνόσασταν ιδιαίτερα για το γεύμα τους στο σχολείο, όμως τα πράγματα άλλαξαν και πρέπει πλέον να σκέφτεστε, νόστιμα, έξυπνα και θρεπτικά σνακ που θα τα κρατάνε χορτάτα μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι.
Τι μπορείτε λοιπόν να βάλετε στο ταπεράκι του παιδιού σας;
Η πρότασή μας για σήμερα
- 1 πιτούλα ολικής κομμένη στα τέσσερα κομμάτια
- 2 βραστά αυγά
- 2 καρότα κομμένα σε στικς
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε έξι κομμάτια (με τη φλούδα ώστε να το κρατάνε από εκεί τα παιδιά)
Θρεπτικά συστατικά:
Αυγό: Το αβγό είναι η πληρέστερη φυσική πηγή θρεπτικών στοιχείων, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, αλλά και σε φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα.
Καρότα: Τα καρότα ανήκουν στα πιο θρεπτικά λαχανικά, καθώς περιέχουν πλήθος στοιχείων που ωφελούν την υγεία. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, αλλά και βιταμίνες Β1, Β2 και νιασίνη.
Πορτοκάλι: Τα πορτοκάλια είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Α, ασβεστίου και καλίου. Συγκεκριμένα 100 γραμμάρια πορτοκαλιού προσφέρουν 47 θερμίδες, 0,2 γραμ. λιπίδια, 12 γραμ. υδατάνθρακες εκ των οποίων τα 9 γραμ. είναι σάκχαρα, έχουν 2,4 γραμ. φυτικές ίνες και 43 mg ασβέστιο.
Πιτούλα ολικής άλεσης: Τα δημητριακά «ολικής άλεσης» υποβάλλονται σε ελάχιστη επεξεργασία μετά τη συγκομιδή τους και έτσι διατηρούν όλα τα μέρη των καρπών τους (πίτουρο, φύτρο και ενδόσπερμα) και κατ’ επέκταση όλα τα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά τους, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, σίδηρο και αντιοξειδωτικά, σε αντίθεση με τα αποφλοιωμένα που χάνουν μεγάλο μέρος αυτών.
Πηγή