Όλο και περισσότερο οι μαμάδες στρέφονται στην υγιεινή διατροφή και προσπαθούν να αντικαταστήσουν καθετί ανθυγιεινό για τα παιδιά τους με υγιεινές σπιτικές λιχουδιές.
Τα μπισκότα και τα κέικ έχουν γίνει η νούμερο ένα αναζήτηση για τις μαμάδες που θέλουν τα παιδιά τους να τρέφονται με υγιεινά σνακ στο σχολείο ή το σπίτι και αυτή η συνταγή είναι μία από αυτές.
Τα οφέλη της καρύδας στη διατροφή μας
Εδώ και λίγο χρονικό διάστημα έρχεται στο προσκήνιο μια νέα τροφή-θαύμα: η ινδική καρύδα.
Βασικά η ινδική καρύδα ως τροφή δεν είναι καθόλου νέα, όμως εξυμνείται πάρα πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα για τις ευεργετικές της ιδιότητες.
Την βρίσκουμε πια σε διάφορες μορφές, φρέσκια, αποξηραμένη, σε αλεύρι ή και σε έλαιο (coconut oil).
Η ινδική καρύδα είναι πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών για τον οργανισμό μας. Επίσης περιέχει καλά λιπαρά οξέα, καθώς και σημαντικά ιχνοστοιχεία όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και χαλκό. Προσφέρει στον οργανισμό μας σημαντικές βιταμίνες, όπως βιταμίνη Ε και τις απαραίτητες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τις λεγόμενες «νευροβιταμίνες».
Επιπλέον έχει ευχάριστη γλυκιά γεύση που αρέσει σε πάρα πολλούς! Με λίγα λόγια θα λέγαμε ότι η ινδική καρύδα είναι ένα υπέροχο δώρο της φύσης!
Μπισκότα καρύδας χωρίς αβγά.
Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε; Σημειώστε τα υλικά που ακολουθούν:
- 30 γραμ. ανάλατο βούτυρο
- 35 γραμ ζάχαρη άχνη
- μια πρέζα αλάτι
- 60 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
- 50 γραμ. τριμμένη καρύδα
- 2-3 κ.τ.σ φρέσκο γάλα
Πώς θα τα φτιάξετε; Δείτε βήμα βήμα τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί:
Πηγή